Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С какво пълните казанчето за чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С какво пълните казанчето за чистачките

с какво го пълните за зимния период .. някои приятели го пълнели със спирт, други с ракия, а някои просто с вода.на моето казанче не съм му доливал нищо още е с италианската вода (разбрах, че е вода щото под 0-лата замръзва)
    Fiat Marea Weekend 1.8 `99 ELX

http://www.flirt4e.com/test.php?tid=360849411

И зиме и лете го пълня с течност за чистачки - една такава синя. Ракията предпочитам да я пия
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз съм го напълнил с тази течност 2л. дето я продават на ОМВ, една синя е...
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

С течност за чистачки и доливам с вода.Лятната е розова или жълта, зимната - синя или зелена.Гледам концентрацията да отговаря поне на -7-8 градуса.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

казанчето за чистачки го пълня с чистачки Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 досега съм купоувал една синя, в бяло шише, пише -15. Разредих я около 1:1 и при -7 работи, не е замръзнала. Лятото при смяна на маслото ми дадоха бонус - 1 лт някаква зелена на цвят, наливна от някакъв варел, с много хубав аромат, седи си в колата в багажника, не е замръзвала досега. Един приятел наскоро изрови от багажника си някаква лятна червена (пишеше че е лятна!) , беше -3-4 градуса тогава, но пак не беше замръзнала. Странно.

Коментар

Ааа, вие не гледайте да не ви замръзва само в казанчето. Супер гадно е като ти се замаже и замръзне на стъклото, затова аз карам почти само с концентрат.

Коментар

Абсолютно! за съжаление страдам от проблема и чакам да свърши, затова следващия път никакво разреждане, само с концентрат! Концентратът донякъде служи и като размразител и може да се използва когато има лед по стъклата.

Коментар

Домашна гьостерица. Гарантирано не замръзва. Само стъклото да не разяде
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                  Домашна гьостерица. Гарантирано не замръзва. Само стъклото да не разяде
                  Не те е срам - при тия цени на ракията по магазините...И калкпава да е - преваря се като се прави някоя друга ракия и айде, дайте салатата...
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Използвам концентрат от шел и разреждам с дестилирана вода!

Коментар

Re: с какво пълните казанчето за чистачките

Zlatev написа:
                      ...на моето казанче не съм му доливал нищо още е с италианската вода (разбрах че е вода щото под 0-лата замръзва)
                      И как го размрази. Че мойта замръзна още на първия студ и така си и седи.

Коментар

Последно си взех някакъв червен бълвоч концентрат от Практикер В.Търново.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

50% спирт,50% вода и малко Веро.Изпитана рецепта,но спирта не трябва да бъде денатуриран(син).
                          Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Re: с какво пълните казанчето за чистачките

Mindzu написа:
                            Zlatev написа:
                            ...на моето казанче не съм му доливал нищо още е с италианската вода (разбрах че е вода щото под 0-лата замръзва)
                            И как го размрази. Че мойта замръзна още на първия студ и така си и седи.
                            не съм го размразявал още (като позагрее двигателя и има вода за стъклата т.е. размразява се малко)пък и мн мн не я карам щото още не е регистрирана...
                            Fiat Marea Weekend 1.8 `99 ELX

http://www.flirt4e.com/test.php?tid=360849411

Коментар

Не е лошо да го размразиш и да сипеш зимна течност - концентрат, тъй като в противен случай може да се спука казанчето или пък да се прецакат машинките.А за размразяване винаги може да се измисли нещо, например да поработи двигателя и от температурата под капака да се размръзне и течността в казанчето.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X