Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С какво пълните казанчето за чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хората са измислили специални течности.А който има излишна ракия да слага в казанчето да я даде на сам ще праим бартер за концентрат. :D
    Fiat punto 1,3

Коментар

Re: с какво пълните казанчето за чистачките

Zlatev написа:
      Mindzu написа:
      Zlatev написа:
      ...на моето казанче не съм му доливал нищо още е с италианската вода (разбрах че е вода щото под 0-лата замръзва)
      И как го размрази. Че мойта замръзна още на първия студ и така си и седи.
      не съм го размразявал още (като позагрее двигателя и има вода за стъклата т.е. размразява се малко)пък и мн мн не я карам щото още не е регистрирана...
      Аз веднъж на предишната ми кола го изтървах и замръзна половин казанче барабар с тръбичките и пръскалките.От там една бутилка гореща вода от чешмата, долях в казанчето (веднага се размрази), полях пръскалките и маркучетата и готово. После само се облягаш на лостчето да изпразниш казанчето и от там - течност за чистачки, водка, ракия, абе квото искаш!!!
      Bravo 1.6 16v

Коментар

Може ли да използвам темата за да ви споделя "челния" опит на един колега?Та, 50мл течен парафин се изливат в шише от течност за чистене на прозорци ( онези с пръскалките ), долива се с медицински спирт 95 градуса от аптеката. Т.е. 9:1 спирт спрямо течен парафин. Пръскате гумените уплатнения, ключалки и каквото се сетите. Предпазва идеално от замръзване.Бонус: Сутрин вместо да чегътите лед от стъклата, само ги напръсквате с този буламач и леда си пада сам.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

GTipo написа:
          Heruvim написа:
          Не се обиждайта, ама много глупости пишете!
          Измисли нещо по-умно де! Кажи примерно ти какво слагаш, щото сега се сложи при умните, ние глупавите дето пишем глупости, да знаем какво да слагаме.При -12 днес, ракията си я има, не е замръзнала. Течност, не концентрат, от шел, миналата година ми замръзна и спука казанчето.От тогава съм само на ракия и работи.
          Ми, защото доскоро въртях по 6 хил. км на месец извънградско в Североизточна България, че ми беше район и защото като караш със 120 км/ч при по-разредена течност за чистачки ти замръзват и дюзите или пък като пръсне първият път и чистачките го замажат и замръзва на стъклото и ти стигат 2-3 сек да се пребиеш. Обикновено като караш лека кола и бързаш насигаш много камиони, докато чакаш да ги изпревариш ползваш пръскалките постоянно, като ги изпреварваш също.Ако вие карате само градско и ползвате колата рядко и с едно казанче изкарвате половин година, то на мен ми свършваше за две седмици, а събираше 8 л.А, на мен досега течност не ми замръзвала, ако съм я разредил според пропорцията, но дойде ли същинската зима почти не разреждам.В момента карам с някаква от Практикер, не помня името, но не робувам на марки. Последно, добрата видимост е важна колкото спирачките, гумите и фаровете. За мен това е въпрос на безопасност и не правя компромиси и не давам съвет да се разрежда 5 л вода със 100 гр ракия за кристален ефект.

Коментар

А има ли друга причина синия спирт за горене да е неподходящ, в сравнение с безцветния етилов? Да не би да замръзва? Може да остави петна по пластмаси и гумички можеби? Мирис?
            lu40 написа:
            50% спирт,50% вода и малко Веро.Изпитана рецепта,но спирта не трябва да бъде денатуриран(син).
            Аз използвам точно тази рецепта но не знам дали е денатуриран спирт - този синия.Водата - дестилирана, защото у нашиот краи чешмяната е много твърда.
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Аз ползвам течност за чистачки от Лукойл мисля че е и е розова на цвят!
              >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Коментар

Re: С какво пълните казанчето за чистачките

Zlatev написа:
                  с какво го пълните за зимния период .. някои приятели го пълнели със спирт, други с ракия, а някои просто с вода.
                  С ракийка си го черпя И като пръсна на стъклото на някой светофар започват да се оглеждат пешеходците помежду си, демек кой я подкарва от рано сутрин?!
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Аз си купих от Метро една туба от 5,5 литра за 7 лева за -30С и я разредих, и имам към 14 литра течност на цена 7 лева
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Working...
                    X