с какво го пълните за зимния период .. някои приятели го пълнели със спирт, други с ракия, а някои просто с вода.на моето казанче не съм му доливал нищо още е с италианската вода (разбрах, че е вода щото под 0-лата замръзва)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какво пълните казанчето за чистачките
Collapse
X
-
С течност за чистачки и доливам с вода.Лятната е розова или жълта, зимната - синя или зелена.Гледам концентрацията да отговаря поне на -7-8 градуса.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
казанчето за чистачки го пълня с чистачки Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 досега съм купоувал една синя, в бяло шише, пише -15. Разредих я около 1:1 и при -7 работи, не е замръзнала. Лятото при смяна на маслото ми дадоха бонус - 1 лт някаква зелена на цвят, наливна от някакъв варел, с много хубав аромат, седи си в колата в багажника, не е замръзвала досега. Един приятел наскоро изрови от багажника си някаква лятна червена (пишеше че е лятна!) , беше -3-4 градуса тогава, но пак не беше замръзнала. Странно.
Коментар
-
GTipo написа:Домашна гьостерица. Гарантирано не замръзва. Само стъклото да не разядеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Re: с какво пълните казанчето за чистачките
Mindzu написа:Zlatev написа:...на моето казанче не съм му доливал нищо още е с италианската вода (разбрах че е вода щото под 0-лата замръзва)
Коментар
-
Не е лошо да го размразиш и да сипеш зимна течност - концентрат, тъй като в противен случай може да се спука казанчето или пък да се прецакат машинките.А за размразяване винаги може да се измисли нещо, например да поработи двигателя и от температурата под капака да се размръзне и течността в казанчето.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар