при мене като запаля пускам климатр . на хай дефинишън което товари мотора и загрява по бързо и след 2-3 минути обръщам на парно и духа топло а след 10-15 мин е баня
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога ви загрява парното в студа?
Collapse
X
-
А мойта Марийка при -4 градуса навън, като я запаля излизам да поочистя снега (без стъргалка и метличка, ползвам такава джаджа дето се мият прозорци с дунапренче и гумичка) докато обиколя от мойта врата -> заданата -> задното стъкало -> -> предното вече е размразено. Не повече от 2 минути с включен климатик на MAX DEF , и като влязя вътре си ми е топло. А стрелката за температурата на двигатела не е мръднала за това време. Тя отлепя като покарам 3-4 км. И незнам защо, ама като не си пусна компресора компресора на климатика, много бавно стопля.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane
-
Еййй, завиждам ви благородно на всички, мойто малко "зверче" затопля след 30 мин. и то ако е слънчево Иначе по принцип стържа лед и отвън и отвътре, голям кеф е ...особено като стои някой съсед до мен и си чисти колата отвън, аз стоя отвътре и стържа.... Тази сутрин излизам, отключвам с голям зор /и духане/ , след това влизам, паля от раз на газ :D , затварям вратата и познайте.....не ще и не ще да се затвори пущината, познайте как стигнах до работа.....добре, че имаше слънце, че отпусна...Истината е някъде там!
Коментар
-
от както смених термостата преди 2-3 седмици вътре става баня за отрицателно време ... онзи ден на - 16 си загря за норматив ... около 1.5 километра и трябват и си загрява на работната температура ... друг път ако ме хване някой светофар и по бързо стопля ... но като време не съм го засичалFiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
Коментар
-
аз като запая и на третата минута, вече стига до към 50 градуса термометъра (първите 2 чертички от дигиталното табло) след още една се появява третата (~60 градуса) чак тогава пускам клапата на топло и парното на 4 и след 30 секунди спира да ми излиза парта от устата. след още 3-4 минути вече е доволно приятно, а баня става доста по късно. примерно още 20 минути градско.и се бях уплашил,че не ми заграва, но като чета тук се поуспокоих.п.с.забравих да кажа че разликата в заграването от -13 и -5 е около 1-2 минути повече. иначе загрее ли веднъж всяко е същото.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:sabin_zaimov написа:Ако бавно ти загрява колата един стар български трик: Едно парче картон което заема 2/3 от площа на радиятора - слагаш го пред него и може вече да караш и по гащи :D, зимно време нямаш ядове да я караш така, е като се постопли трабва да махнеш картона :DFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
dimo4ko написа:Еййй, завиждам ви благородно на всички, мойто малко "зверче" затопля след 30 мин. и то ако е слънчевоFiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
FIRE 8V написа:dimo4ko написа:Еййй, завиждам ви благородно на всички, мойто малко "зверче" затопля след 30 мин. и то ако е слънчевоИстината е някъде там!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар