Здравейте! Честита Нова Година на всички съфорумци с пожелания да влизаме тук само по добри поводи и добрите новини да имат превес над останалите. Там сега да ви питам когато запалите колата в тия студове и загрее мотора, при включено парно ( без климатик) и отворени клапи за въздух, кога ви става топло в купето? На каква степен пускате вентилаторчето на парното? При мен загрява осезаемо едва след 15-20 минутно каране на 2ра степен, когато работи. Разлика осезаема в работата на по-високи степени на работа на моторчето нямам или почти не се усеща. Климатика съм го пълни лятото и е обезвъздушена системата, течове нямам. А при вас как е? Кога сваляте шапката и палтото в купето ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога ви загрява парното в студа?
Collapse
X
-
онзи ден на 29-ти миналата година - тръгвам от слатина, минах през центъра, около НДК, имах малко работа, после през болниците, пирогов, цар борис, красна поляна, разсадника. Нормално каране, парното още от начало го пуснах на 1, а като отлепи стрелката - на 2. Клапата отворена. За тези 10 км стрелката почти беше стигнала догоре, пуснах снимки в другата тема. Е, все пак е дизел де, ако някой му се струва ненормално. Наскоро не се сещам да карам нормално и колата да загрее напълно от тръгване до пристигане, накъдето и да тръгна в сф. Затова гледам когато имам възможност малко да я "опъна", за да стопли.
Коментар
-
Ами при мене очиствам си вратата намъквам се вътре паля и излизам.И започвам с една метличка да чистя колата.Значи това са наи много 5 минути.Скачам вътре и вече духа топло Просто това е първия ми фиат и много ме очудва парното което имакола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф
Коментар
-
rercho написа:Ами при мене очиствам си вратата намъквам се вътре паля и излизам.И започвам с една метличка да чистя колата.Значи това са наи много 5 минути.Скачам вътре и вече духа топло Просто това е първия ми фиат и много ме очудва парното което имаAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
По добре е да са отворени.Аз лично ги затварям само ако искам по бързо да ми стопли купето - после пак ги отварям.При затворени - запотяването ти е 100% сигурно!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
за колко време се стопя в къпето
При мен се стопля чак след около 15-20мин.при температура на въздуха на вън -6 е все пак съм с диезел. Общо взето когато стигна във В.Търново тогава.ПП: Преди да тръгна за града я подгрявам 10мин.Fiat Croma 2.0TDi.d.
Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
И самоувереният е бил неуверен!
Коментар
-
След като стартирам двигателя започва да духа топличко след около 5-6 мин. И малко след това вътре вече е топло, но да не забравяме, че има разликата в кубатурата на купето на комби и двуврата кола. Така, че за да се загрее вътре на всяка е различно. По-важното е според мен е да работи термостата, от там нататък се иска малко време.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
С полото 1.4 бензин на 2рата минута духа топло, а на 4-5 минута съм на 90- градуса и духа горещо .Обаче с пежото 2.0 ХДИ няма сгряване зимата ОСтавял съм го 30 минути на място да работи и едвам мърда от най долно положение стрелката. Обаче в движение за 10 минути горе долу достига работна температура
Коментар
-
dreamfool написа:Значи няма от какво да се притеснявам. А трябва ли да затварям клапите за въздуха, защото, ако ги затворя и джамовете зверски се потят?FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар