Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.1 не пали

Здравейте на всички и честита нова година! интересува ме къде се намира предпазитела на бензиновата помпа. обичайния звук от бензиновата помпа когато дадеш на контакт НЕ СЕ ЧУВА. да се надяваме да е предпазителя, а не помпата благодаря предвателно

Re: Пунто 1.1 не пали

mirop написа:
    Здравейте на всички и честита нова година! интересува ме къде се намира предпазитела на бензиновата помпа. обичайния звук от бензиновата помпа когато дадеш на контакт НЕ СЕ ЧУВА. да се надяваме да е предпазителя, а не помпата благодаря предвателно
    Колега помпата ти е замръзнала-явно имаш повечко вода в резервоара. Ще трябва да почакаш да се постопли времето.
    "Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за онези, които си запазиха мечовете"
    Фиат Мареа 1,6 16V Weekend ELX

Коментар

Parabellum написа:
      mirop написа:
      Колега помпата ти е замръзнала-явно имаш повечко вода в резервоара. Ще трябва да почакаш да се постопли времето.
      Когато запее коса може и да стане.Кво го направи ти бе колега сякаш в резервоара му има 2 литра вода
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Сипи 1литър медицински спирт 95градуса.От аптека.
        FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

пластината се намира отляво на теб до прага . там дето си отваряш багажника

Коментар

Tornado написа:
            Parabellum написа:
            mirop написа:
            Когато запее коса може и да стане.Кво го направи ти бе колега сякаш в резервоара му има 2 литра вода
            Незнам дали има 2 литра вода, но едно приятелче с Пежо тази сутрин имаше същият проблем.Помпата не подкачи.На обед като поомекна времето, взе че заработи.
            "Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за онези, които си запазиха мечовете"
            Фиат Мареа 1,6 16V Weekend ELX

Коментар

Бушончето и релето е като вдигнеш предния капак- под чистачките по средата под едно черно капаче.Има и авариен ключ- маса- да изключва помпата при инцидент- намира се под шофьорската седалка- изключва и той, ако без да искаш го ритнеш с пета, но първо си провери бушончето- то е най- слабото място в схемата.За да замръзне помпата от вода в резервоара е по- скоро мит- та нали първо ще угасне двигателя сам предния ден, а и помпата е на близо 3 литра над дъното- няма начин. :D
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

аз имах подобен проблем. като дам на контакт, помпата не се чува, както трябва да е. въртя нататък, стартерът върти, но колата не пали. не се подава бензин просто. на диагностика не дава никаква грешка. проблемът се оказа имобилайзер. колата ми е имала аларма, която впоследствие е била махната. аз я купих без аларма. та, при махането майсторът не си бил свършил работата както трябва. някакъв кабел трябвало да пипне или нещо подобно, но не го направил. резултатът - спира се подаването на гориво и не можеш да запалиш. оправиха ми проблема и сега е ок.
                Alfa 147 JTD 115 hp
                ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Някаква идея как се проверява изгоряла помпа?Моята дава почти никакво съпротивление като и проверя с мултицет изходите и не жужи. Това ли е начина?Проверих, до нея достига напрежение щом запаля. Паля на газ, естествено.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

кола

може иса няма+ и ли-трябва първо да се премери с мултицет и после дали не е глътнала въздух /тогава пак не пали не подава гориво / дори и да работи /да има + и - /може да трябва да се отвори и от изхода са се извади ис един маркуч в едно шише като дадеш на контак да излиза бензин
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

И ако ще пробваш по горната идея закачи малък маркуч на изхода до шишето щото ще се полееш едно хубаво. Мисля че модераторите могат да съберат една тема подобна на предаването Mythbusters, в която са вкл. такива митове като замръзване на резервоара превъртане на ремъка и тн.
                      Fiat punto 1,1
                      Fiat bravo 1,6 16v
                      Fiat bravo 2,0 20v
                      Honda civic 1,5
                      BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Working...
                      X