Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля дайте съвет за Фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля дайте съвет за Фиат Брава

Здравйте,решил съм да ставам един от вас и да се заимам с Фиат Брава,но от всякъде ме съветват да не си го купувам заради високия разход който идвал от това,че мотора 1,6 е 103к.с. На няколко места срещнах,че има изпълнение мисля,че с 80к.с.,но незнам да ли е истина.Въпросите ми към вас:има ли двигател с по малко к.с. който е и по-икономичен?има ли някакъв проблем да се сложи обикновенна газова уредба?и колко много харчат Брави-те?Благодаря за всички сериозни отговори
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Здрaвей,Малко е трудно схващам точната идея но да кажа:Има двигател с 80 к.с. - 1,4 12V - аз съм с такъв. На него и на този който е 1,6, 130 к.с. може да се сложи обикновена газова.В момента в раздел продава има едно много готино Браво - 1,2 16V. Аз лично бих го взел веднага, но си имам моя си Фичо.Колко харчат - ами колкото ги накараш да харчат. Като гледам колегите разходите им варират с около 2-3 литра на 100 км.За 1,4 мога да ти кажа, че на мен в София в студа ми гори около 12 на 100. А честно казано, разликите в разхода на 1,4 и 1,6 не са големи. Все пак по-слябия двигател тегли същото като тегло купе Зависи какъв разход гониш, но ако очакваш 8 на 100... Иначе на извънградско гори под 7/100. Ако това те успокоява.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Зависи колко е "изморена" колата и разбира се от начина ти на каране. Мойта си харчеше като по книга - 5-6 извънградско и към 8-9 градско. Смесено към 7 ...П.С. За 1.6 говоря.

Коментар

Коментар

момчета благодаря ви за бързите отговори.останах много приятно изненадан от бързината ви и готовността да помогнете.значи проблема ми,че искам да е под 100к.с са че,мисля че са им по ниски данаците и,че ще са по икономично,а на този етап парите са ми движеща сила.ако сте прави и извънградско каране ( за което ФИАТ-а ще бъде главно ползван) ми държи около 7/100 ще е супермисля,че и двигателите 1,4 и 1,6 са моноинжекции нали?(сори за тъпия въпрос)

Коментар

между двг 1.6 16 90 коня и 103 коня има разлика само в компа. механично никаква разлика. моето 1,6 извънградско за последните 3 седмици го засичам 2 път- на газ, с най-обиновенна газова, но аз съм си правил настройката/това го считай за +/ ми даде разход около 6.5 Yellow_Flash_Colorz_PDT_34 Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 аз лично все още не мога да го повярвам и ще го засичам 3 път тези дни. става дума за каране 30-40 км с умерена скорост 80 и 50-60 заради лед и 80-90 км минати със скорост 120-140. от тези километри само 7-8 са градски и то в много слаб трафик, така че считай го за напълно извънградско. другото засичане беше изцяло в тежки зимни условия със скорости от 50 до 70 постоянно и пак даде същия разход. не си вземай 1,4 особенно след като ще караш извънградско
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

branko_d написа:
              момчета благодаря ви за бързите отговори.останах много приятно изненадан от бързината ви и готовността да помогнете.значи проблема ми,че искам да е под 100к.с са че,мисля че са им по ниски данаците и,че ще са по икономично,а на този етап парите са ми движеща сила.ако сте прави и извънградско каране ( за което ФИАТ-а ще бъде главно ползван) ми държи около 7/100 ще е супермисля,че и двигателите 1,4 и 1,6 са моноинжекции нали?(сори за тъпия въпрос)
              1,4 да, но 1,6 е пълна инжекция. За разхода на междуградско - максимума който ми е давала колата е 7,4 на включен климатик лятото. И то защото бързах и я бях понастъпил. Т.е. имах средна скорост от около 110 км/ч. Дано колегата Коцев не ме порицае, но и той сигурно знае, че от КАТ по-страшна е единствено жена, която бърза за козметик.При нормално каране около 6,4 - 6,6/100.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

branko_d написа:
                Между 90 и 103 к.с. на 1.6 голяма разлика във вървежа няма да усетиш, но си спестяваш 70 лв. при данъка При 90 к.с. е 53 лв., а при 103 к.с. 125 лв. Обаче с 90 к.с. трудно се намират по автокъщите, да не кажа хич ...

Коментар

1.2 16V 82 коня и си решаваш дилемата А за данъците от другата година важи ли това да се плаща наполовина под 100 коня и с катализатор?
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Приятелю аз съм с 1.2 16V пълен инжекцион и тя е по справочни данни 82к.с. Взех я с газовата. На газ градско ми дава 11, но карам доста неикономично, така че сигурно може да падне доста. За бензин не мога да ти дам много точни данни. Мотора се държи много добре на бензин (при мен де, защото газовата ми дава доста проблеми) , но с 5 човека в купето и пълен багажник изпреварването си е цяло приключение
                    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

"от другата година" ? то и сега си важи, и не се гледат конете а киловатите - 74 или по-малко.

Коментар

ogi28b написа:
                        "от другата година" ? то и сега си важи, и не се гледат конете а киловатите - 74 или по-малко.
                        Т.е. пак 100 к.с. по-точно 100,64 к.с.

Коментар

как с двг 1,2 на извънградско, човека казва основно за навън ще я ползва. сигурно за да даде икономия в сравнение с 1,6 трябва да го караш с 70.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Моята дава около 7 газ на дълъг път като хич не я жаля - по магистралата минимум 120.В София между 8 и 10 - зависи какво кесене по задръствания има, средно около 8.5-9.Вчера подмених гърнетата... баси все едно се качих на чисто нова кола... набира осезаемо по добре.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

благодаря на всички за мненията и почти на 100% съм решил да стана един от вас но ако някой се сети още нещо моля нека да го кажеблагодаря отново на всички

Коментар

Working...
                              X