Колеги,понеже има тема за цъкане вдясно,пускам такава за цъкане вляво.Слущаят е следният.Кащвам се преди 3 дни в колата,давам контакт и изчаквам помпата да качи налягане,но дочух цъкане,като реле,все едно трака клапан на колата.запалих,но цъкането не изчезна,излезнах отвън,вдигнах капака и цъкането идва от под кората на предната лява(шофъорксата) чистачка.Навън бе студено и се отказах да разглобявам.Пуснах чистачките и цъкането спря.От тогава го прави всяка сутрин и след пускане на чистачките се оправя.Имате ли идеи от къде може да е проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо в таблото вляво цъка
Collapse
X
-
Ааааааа, за цъкането от лево ли питатее? Тва поне го знаем от къде е за разлика от моито от дясно дет още го мъдрим Цъка ти мотора на чистачките, пусни ги веднъж и ще спре, на кво се дължи не знам, веднъж когато го чух сефте ми изкара акъла че се е разтропал двигателя но като вдигнах капака го чух под кората на чистачките, пуснах ги и спря. На какво се дължи не знам може би е както каза колегата в предния пост но не ми се занимава с него достатъчно ми цъка в дясно та да търся и тва в ляво. Така е с колите бомбиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Е па мойта за разлика от вашите - цъка отзад!!!!! Понякога както си карам почва да цъка откъм задната врата и като пусна и спра задната чистачка - спира.Прави ми го веднъж - два пъти на година и затова не съм го търсил от какво е точно.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Задната чистачка не се връща понякога в крайно положение ако прозореца не е много мокър или ако перото е за смяна. Реших проблема като извадих чистачката от шлиците и я завъртях 1-2см по-нагоре. Моторчето с оста ги свалих и смазах, зъбните колелца си бяха ОК.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
тая тема си плаче за бисери... "понеже има тема за цъкане отдясно, пускам една и за цъкане отляво...достатъчно ми цъка отдясно че да търса и отляво.... а па мойта цъка отзад..." и мойта задна цъка като шантава, ама тва само ако е замръзнала, или вратата не е затворена плътно. Като свалях кората да си оправа маркуча, че беше излязъл и правеше локви в багажното, и аз като spark почистих и смазах хубаво оста. Смазвайте я, че на дедрата клеяса, блокира, и мотора изгоря, и 130 лв нов...
Коментар
-
ogi28b написа:тая тема си плаче за бисери... "понеже има тема за цъкане отдясно, пускам една и за цъкане отляво...достатъчно ми цъка отдясно че да търса и отляво.... а па мойта цъка отзад..." и мойта задна цъка като шантава, ама тва само ако е замръзнала, или вратата не е затворена плътно. Като свалях кората да си оправа маркуча, че беше излязъл и правеше локви в багажното, и аз като spark почистих и смазах хубаво оста. Смазвайте я, че на дедрата клеяса, блокира, и мотора изгоря, и 130 лв нов...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колега и аз бях пускал такава тема Чистачките са. Пуснах ги един път да се врътнет и спреха да цъкат... Засега друго не цъка, ма като гледам горните постове - то си е за страх направо :P Чак ме е срам че нищо друго не цъка...П.С. Нещо сигур ти опира и не могат да слязат до долу. Освен това как ги спираш? Щото аз имах навика направо да гася колата и те спират, ама не са винаги до долу.Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар