Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо в таблото в дясно цъка????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е на, днеска топло и цъкъне няма, маи ще я карам само през лятото
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

BO написа:
      ВИКАЙ сапьорите.Внимавай, някой ти има зъб.
      :D :D :D Няма страшно- щом са минали 24 часа- всички стрелки са минали навсякъде- сигурно не е бомба, но все пак надникни под жабката за всеки случай! :D Това беше малко извън темата- както писах преди за сходен проблем- може да е от моторетка на клапите на климатроника- те си гонят някакви ъгли на притваряне да се догонва температурата и при повреда просто им прескача предавката, а имат и реленца, които също цъкат- просто трябва да се свалят малко кори под таблото и въоръжени с фенерче и на челна стойка- да се видят "цъкачите"- те не се ремонтират- сменят се с други втора употреба. Успех.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Колата е с клима, не с климатроник, а и дори и да беше как ще го обясниш че се появява само на скорост и само с газ над 1600 оборота. Така че таблото и клапите в него отпадат. А прословутото моторче за клапата на външния въздух вече е префасонирано и отваря и затваря клапата по съвсем нов модерен и опростен начин

Коментар

Цъка точно клапана за изпаренията от резервоара. Вече се убедих напълно.Обаче защо само когато е студено това е въпроса дето се казва.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

При мене цъка нещо като дам контакт с ключа и след няколко секунди цъкане си спира само.Нямам представа от какво се получава.

Коментар

lubobg написа:
              При мен също нещо цъка в централната конзола.Преди време потребителят с ник Кими Райконен ми обясни че идвало някаква клапа на климатроника и е нормално.Чесно казано вече спря да ми прави впечатление. Ако искаш пиши му едно ЛС и ще ти обясни точно нещата.Ако колата ти е климатик тогава не знам какво може да е.
              При мен пък нещо като ел. моторче бръмчи като е студено в колата ,точно при централната конзола!Сигурно е някоя клапа на климатроника, и не може да я затвори!Абе кофти история!Ама като знам как се разглобява и............да си бръмчи :D
              Fiat Grande Punto

Коментар

riiid написа:
                При мене цъка нещо като дам контакт с ключа и след няколко секунди цъкане си спира само.Нямам представа от какво се получава.
                Честито

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                  riiid написа:
                  Честито
                  Мерси...Защо?От какво е?

Коментар

Така до болка познатата счупена машинка за клапата на външния въздух, за нея има повече писано от колкото за Великата октомврийска революция Поразтърси се из форума, има чудесни теми за нея, тя е неизменен спътник на всеки Фиат и Ланча. Както казват колегите- "Клапата и добре да работи един ден се чупи " Ама не се шашкаи не е нищо фатално, просто и откачи буксата да не бръмчи на всеки контакт и я застопори в някво положение я отворена я затворена или нещо междинно. Все пак провери я де може още да не е дошъл часът и

Коментар

Working...
                    X