Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.4: Угасна и не пали...май е скъсан ангренажа ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.4: Угасна и не пали...май е скъсан ангренажа ?

Привет колеги! Първо да Ви пожелая весели празници. ...и после да потърся помоща Ви. Та както си пълзях на втора в задръстването, колата изгасна. Проблема е в това, че не ми се отдаде да я стартирам отново. Бензини, токове, акумолатор.....всичко О.К. Като врътна сатера, усещането е че някакси върти доста леко, все едно няма какво толкова да развърта. Мирише ми на скъсан ангренаж, който пък съм сменил миналото лято. И ако е ремъка, прави ли голямо мазало при относително ниските обороти, при които е станала белята? Благодаря.

Ами отвори капака на ремъка и виж - ако е скъсан ще познаеш, макар че силно се съмнявам да си скъсал ремък... На няколко болта тип "еврейска звезда" е, може и с шестогран да се развърти...
    Прикачени файлове
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Ако си скъсал ангренаж, при завъртане на стартера изобщо не се чува стандартният звук, а по-скоро гаден и нетипичен шум. Ако си скъсал ангренаж отиваш на смяна на клапани и шлайф на главата, но дано не е това. Ако стартера върти нормално, може би трябва да търсиш проблема в тоците - виж дали кабелите ти дават искра.
      APRILIA Mille R '01

Коментар

Точно нетипичен шум издава клетият стартер. Нищо общо с нормалното развъртане на двигателя при стартиране. Сега отивам да махна капака и да видим какво ще излезе. Щото ако е ангренаж....не знам с колко левчета ще се наложи да се сбогувам..

Коментар

И на мен така ми угасна в движение и ...... скъсан ангренажен ремък. Много неприятно ..... Дано при теб да не е това

Коментар

Някъде четох мнение на колега- кои мотори срещат и кои не срещат клапани.Моя двигател е 159В 9000 1.6 пълна инж.- та въпроса ми е дали среща?! :D
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
              Някъде четох мнение на колега- кои мотори срещат и кои не срещат клапани.Моя двигател е 159В 9000 1.6 пълна инж.- та въпроса ми е дали среща?! :D
              Ами на мен ми казаха, че при 1.6 16V двуваловите винаги се срещат

Коментар

Среща ги от воле Клапаните са перпендикулярно на буталата и въпреки, че буталата са около 5мм вдлъбнати клапаните опират по краищата на буталата.Ето лятото като разглабях мотора хиляда пъти малко снимки.
                Прикачени файлове
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                X