Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за размер на гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за размер на гуми

Летните ми гуми са с размер 195/55/R15, но тези гуми са високо скоростни и цената им е 160-250лв. за брой но цената за 195/60/15 е доста по добра. Та въпроса ми е размер 195/60/15 дали ще влезнат на Мареа комби 1.9TD100. не ме интересуват показанията на километража просто питам дали няма да упират някъде защото този размер го дават само за 2.4JTD.P.S.: знам че лятото е доста далеч но :D
    FIAT Marea 1.9TD/100

Re: Въпрос за размер на гуми

zombaiko написа:
    Летните ми гуми са с размер 195/55/R15, но тези гуми са високо скоростни и цената им е 160-250лв. за брой но цената за 195/60/15 е доста по добра. Та въпроса ми е размер 195/60/15 дали ще влезнат на Мареа комби 1.9TD100. не ме интересуват показанията на километража просто питам дали няма да упират някъде защото този размер го дават само за 2.4JTD.P.S.: знам че лятото е доста далеч но :D
    Ако имаш ABS ще ти дава грешка на компа постоянно, ако смениш размера на гумите различен от фабричния.

Коментар

аз карам браво 1.8 и съм с 195/60/15 и нямам никакви проблеми, в смисъл никъде не опира и съм сигурен, че и на мареа ще станат понеже са еднакви, но за АБС-то нямам идея аз нямам.
      Fiat Bravo GT

Коментар

VESKO_SZ написа:
        Ако имаш ABS ще ти дава грешка на компа постоянно, ако смениш размера на гумите различен от фабричния.
        Колега би ли разяснил защо така ще става? Нещо не мога да си обясня - компютъра има датчици какви са гумите ли ?

Коментар

Аз също не виждам връзка между работата на АВS-a и размера на гумите.

Коментар

VESKO_SZ написа:
            ...Ако имаш ABS ще ти дава грешка на компа постоянно, ако смениш размера на гумите различен от фабричния.
            НЕ- ABS е система против блокиране на колелата при рязко натискане и брои импулси дали въобще се върти колелото, а не дали караш с гуми за трактор или дали са измити. :D
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

VESKO_SZ написа:
              zombaiko написа:
              че няма да ми светне ABS съм сигурен, защото на Мареата не взима импулс от датчиците на ABS-а за движението на а-ла. но има коли които точно от там взимат, но дори да беше така аз ще сложа 4 бр. гуми, а не 2 и няма да има разминаване.
              FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

FabIIveTo написа:
                аз карам браво 1.8 и съм с 195/60/15 и нямам никакви проблеми, в смисъл никъде не опира и съм сигурен, че и на мареа ще станат понеже са еднакви, но за АБС-то нямам идея аз нямам.
                Мерси за отговора колега, вероятно ще станат и за Мареа комби, но все пак някой със същата кола като мойта да каже на 100%, че не ми се дават 400-500 лв. ей така.
                FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

колеги помагайте!!!
                  FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

zombaiko написа:
                    Влизат споко не се притеснявай.Имам две такива за лятото и карам тогава с тях.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

мерси :D значи ще поръчам 195/60/15.
                      FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Аз съм с 185/70/14, които са точно като 195/60/15 и стават, само при пълен ляв задира леко в подкалника, но май той е малко разместен. Отзад никакви проблеми, дори и натоварена колата.
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Не се притеснявай, аз съм със 195/60/15 летни и зимни, и никакви проблеми не съм имал. А за АБС-а нещо не ми се връзва, при мен си работи както трябва.
                          Bravo HGT 2001

Коментар

вече купих 4бр BF GOODRICH PROFILER2 195/60/15 някой има ли наблюдения над тези гуми? по форуми четох че се пързаляли но и че са ени от най-добрите против аквапланинг.
                            FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Аз съм с такива и миналия летен сезон съм минал повече от 20К километра, ама хлъзгане не съм усетил. Обаче утре ако вземеш да се хлъзнеш, да не кажеш "тоз ме излъга". :D От друга страна нали вече си ги взел, така че карай смело! Успех!
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X