Здравейте колеги, въпросът ми е за една малка светлинка точно под лампичката за горивото. Появи се по път преди около седмица и още си свети, нещо ме притеснява. Не можах да я намеря в книгата на колата. Ако някой се сеща за какво става реч моля за информация. Междо другото светлините по таблото трептят със оборотите на двигателя, дали има връзка? Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче за светлините по таблото Brava 1.6
Collapse
X
-
Странна работа. Сега и аз огледах книжката - такава светлинка не е описана...Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
-
peho написа:За светлината и аз незнам каква е.Обаче с много голяма вероятност имаш проблем с генератора и по-скоро с в изпраителният му блок,така мисля заради трептенето което описваш.Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
murci написа:peho написа:За светлината и аз незнам каква е.Обаче с много голяма вероятност имаш проблем с генератора и по-скоро с в изпраителният му блок,така мисля заради трептенето което описваш.Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
Ето още една загадка. На мен ми свети почти винаги лампата за въздушната възглавница като забележете, колата НЯМА фабрично монтирани възглавници, няма окабеляване за тях, няма централа, нищо. Предполагам някъде може да има нещо по пистите на таблото и да взима ток, не знам. Не ми се разглобява от мързел. Ако някой може да ме насочи поне от какво може да е да знам къде да търся причината.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
От днес прословутата лампа изгасна, но загатката за мен остава. Бях разглобил двигателя за смяна на гарнитура на главата, разбира се доста букси и съединения бях разхвърлял, след като събрах всичко и помъчих да запаля, с почуда видях че чудото от снимката е умряло. Вероятните причини - на единия вал има букса точно под смукателните тръби на която едното краче беше окислено, на реостата на перката букстата за първа степен беше нагоряла и явно не работеше (за това разбрах с помоща на колеги от форума) и не на последно място кабелчетата за замасяване си ги почистих, смазах и притегнах.Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
ilko-gd написа:Ето още една загадка. На мен ми свети почти винаги лампата за въздушната възглавница като забележете, колата НЯМА фабрично монтирани възглавници, няма окабеляване за тях, няма централа, нищо. Предполагам някъде може да има нещо по пистите на таблото и да взима ток, не знам. Не ми се разглобява от мързел. Ако някой може да ме насочи поне от какво може да е да знам къде да търся причината.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
това е според мен "празно място" за лампа. всяка кола има по една поне такава на таблото, ако си вържеш нещо да можеш да го закачиш на лампата. но защо свети нямам никаква представа. тази информация е проверена и в моята книжка за колата, освен че си го знам деLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Преди малко приключих с разглобяването и сглобяването на таблото.Смених всички потъмнели лампи. Тези, които работят повече бяха всичките потъмнели - за осветлението на таблото и километража и тази за включени габарити, общо 5. Купих от Косер TRIFA дано не горят бързо, че не ми се разглобява за една лампа.За въздушната възглавница и ABS няма лампа, а е с диоди. Разпоих този за възглавниците и това е. Защо свети от време на време нямам обяснение. Не е постоянно, понякога гасне. Сега като го няма диода няма да свети.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар