Сложих полусинтетика СЕЛЕНИЯ и след известно време като го проверих ми се стори, че мирише на бензин. Досега на старата кола съм слагал само минерално и нямах този проблем. Въпроса ми е дали маслото си мирише подобно на бензин или имам някакъв друг проблем. Аа маслото не се пресекло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за двигателното масло?!
Collapse
X
-
Re: Помощ за двигателното масло?!
bobi_23 написа:Сложих полусинтетика СЕЛЕНИЯ и след известно време като го проверих ми се стори, че мирише на бензин. Досега на старата кола съм слагал само минерално и нямах този проблем. Въпроса ми е дали маслото си мирише подобно на бензин или имам някакъв друг проблем. Аа маслото не се пресекло.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
При пълния инжекцион, какъвто е твоя двигател няма допирна точка между бензина и маслото.Единствено ако не ти работи някоя свещ и нямаш изгаряне в цилиндрите може да премине бензин през сегментите, но това задължително ще го усетиш. Тогава и нивото на маслото ще ти се покачва, вместо да стои на едно и също място или да се харчи от износен двигател.Иначе полусинтетиката наистина леко намирисва на бензин, така че според мен притесненията са ти никакви. Стига да не спада нивото на маслото!
Коментар
-
Да питам и аз тук: Откъде, хора, намирате Селения?Аз до това лято винаги селения голд съм слагал и съм оставал много доволен. Това лято обаче в италсервиз, където досега съм сменял маслото, ми развиха тезата, че селения били се продали на тутела, та затова имали тутела. То същото било. И аз от немай къде - викам ми сипвайте. Да, ама минах 2++ хил. км и цвета на маслото - все същия - златист. Пък знам, че това не е на добре. Та ако се ме пуснали по пързалката - да сменям овреме???Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:Да питам и аз тук: Откъде, хора, намирате Селения?Аз до това лято винаги селения голд съм слагал и съм оставал много доволен. Това лято обаче в италсервиз, където досега съм сменял маслото, ми развиха тезата, че селения били се продали на тутела, та затова имали тутела. То същото било. И аз от немай къде - викам ми сипвайте. Да, ама минах 2++ хил. км и цвета на маслото - все същия - златист. Пък знам, че това не е на добре. Та ако се ме пуснали по пързалката - да сменям овреме???"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Ами там е работата, че преди сленията си потъмняваше. А и ми се струва завишен разхода на масло. Преди от смяна до смяна падаше от макс до средата, сега за 1/4 от този преход вече е на средата....Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
... да де, ама и преди карах на газ... А и ауспуха е много черен, ама и преди си беше много черен. Разлика няма, не знам доколко може да има връзка с потъмняването на маслото.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Re: Помощ за двигателното масло?!
bobi_23 написа:Сложих полусинтетика СЕЛЕНИЯ и след известно време като го проверих ми се стори, че мирише на бензин. Досега на старата кола съм слагал само минерално и нямах този проблем. Въпроса ми е дали маслото си мирише подобно на бензин или имам някакъв друг проблем. Аа маслото не се пресекло.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Колеги, някой може ли да каже впечатления от SELENIA VS GAS(минерално)? Преди няколко дни в магазин за авточасти на Фиат в Пловдив ми го препоръчаха като алтернатива, поради факта че съм на газ и колата вече е прехвърлила 140 000км. Понастоящем карам със SELENIA GOLD
Коментар
-
hit-ko написа:Колеги, някой може ли да каже впечатления от SELENIA VS GAS(минерално)? Преди няколко дни в магазин за авточасти на Фиат в Пловдив ми го препоръчаха като алтернатива, поради факта че съм на газ и колата вече е прехвърлила 140 000км. Понастоящем карам със SELENIA GOLD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар