Колеги, от скоро карам Фиат мареа 1.9 JTDднес ми направи впечетление, че като отворя капачката на маслото при запален двигател от там духа.какво ще рече това, проблем ли е или е нормално за дизелов мотор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Духа от капачката на маслото
Collapse
X
-
това се казва картерно налягане!!! нормално е но ако е малко. това се покучава когато буталата слизат надолу което налягане излиза през отворената капачка. има вентилация на картера която може да е запушена и от там да се покачва налягането, а пък може и мотора да е за ремонт (духнал) не ти го пожелавам.FIAT Marea 1.9TD/100
-
Колега,свиркай си, това е при повечето двигатели. При моя (който е като твоя -1.9 ЖТД) също духа. На голф-3 бензин също духа яко. На стария ми форд фиеста не духаше силно, но двигателя въпреки това си беше износен. Аз като гледах Мареята преди да я купя, като го видях това, направо се отчаях и казах - "не, не тоя мотор е сдухан, не я ща"; но един познат майстор ме увери, че не е страшно. Ако в добавка към картерното налягане има и горене на масло и ниска компресия, тогава вече евентуално можело да се мисли за сдухан двигател.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар