Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за термостат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за термостат

Има ли начин да разбера дали термостата работи добре без да го свалям?Парното почва да духа топло след 3-4 минути работа и радиатора почва да се загрява в горния край.Струва ми се че колата ми харчи доста - с 5 литра около 49 - 52 км градско и се чудя дали е възможно да не работи термостата и затова да харчи толкова
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Има покарай колата с 80-90 км/ч някъде извън града и ако температурата ти падне под средата значи че термостата ти не затваря.Има и втори начин палиш колата на място и започваш като екстрасенс да опипваш маркучите към радиатора или самия него , някъде към 80-85 градуса термостата трябва да отвори и чак тогава радиатора да се затопли. Успех
    HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
      Има покарай колата с 80-90 км/ч някъде извън града и ако температурата ти падне под средата значи че термостата ти не затваря.Има и втори начин ралиш колата на място и започваш като екстрасенс да опипваш маркучите към радиатора или самия него , някъде към 80-85 градуса термостата трябва да отвори и чак тогава радиатора да се затопли. Успех
      Ами няма как да видя дали пада температурата на дълъг път по простата причина че нямам стрелка за температурата на водата, само един червен диод ако прегрее.Други идеи?
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Някои колеги с твоя модел, монтират допълнително уред за отчитане на температурата, мисля, че ползват някакъв от Лада, не съм сигурен, да кажат те. За да си провериш показанията е необходимо да се закачи автомобила на мобилен тестер и да се направи тестова обиколка. Той ще покаже температурата във всеки един момент и ще стане ясно дали всичко е наред.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз когато имах уно с fire двигател за 4 години нито един път не ми е прегряло. Иначе може да се смени километража с такъв който има стрелка със скала за водата.

Коментар

Ибах...ти и термостатите, ко ви става бе хора.....има Една тема дето дори е Важна:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...396#207396на всички им се развалили или се сещата за тях сега
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

еми хуу де с 5 кила бенз минаваш 50 км разход от 10/100 е перфектен за софия според мен. колко да харчи?
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

С пипане колеги се мери това добиче без да се сваля Хващате, и при различни температури пипате двата маркуча отиващи към охл. радиатор...при кола която не е достигнала работна температура,(80-90 градуса) единият трябва да е студен..Ако и двата са еднакви, значи термостата е заседнал отворен..До 50-70 градуса единия маркуч трябва да си е леден
                VTS 16V

Коментар

Ми и аз това му казах на колегата ама той явно чете само първите 2 реда
                  HONDA I-VTEC

Коментар

infineon написа:
                    Ами няма как да видя дали пада температурата на дълъг път по простата причина че нямам стрелка за температурата на водата, само един червен диод ако прегрее.Други идеи?
                    ама вие самите не искате да изпълнявате това което го съветвате, а именно да четете!!! човека си казва че няма индикатор под формата на стрелка на таблото, ами само светодиод...
                    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

Колега опитай се да разбереш дали при твоя термостат температурния датчик е в него или е закрепен към главата на двигателя, ако е втория случаи утре аз ще пробвам да замеря температурата на двигателя с термо-двойка и ще видим какво ще отчете уреда с който измерваме и този на колата. Ще пиша за резултати.
                      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

аз имам монтиран прибор за отчитане на температурата от Лада - кръгъл е, от ква Лада - не знам... трябва да се смени и датчика - при мен е на главата, над щеката за маслото - 1.1 двигател...
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Много се изписа за термостатите. На моето дизелово Пунто установих, че е застанал в отворено положение. Въпроса ми е освен завишения разход и по- слабото парно други странични ефекти/проблеми има ли?
                          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Айде да сложим картинката и тук, че то явно никой нищо не чете...... ами поне като е шаренко може да се изясни проблема къде е.
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

тук може би е уместно да попитам: на темпрата с аналогово табло, колко градуса е средното положение на стрелката (отбелязано е с по-дълга чертичка) ? 75, както си мисля, или повече (не ми се вярва да е по-малко, няма логика)?
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                              X