Има ли начин да разбера дали термостата работи добре без да го свалям?Парното почва да духа топло след 3-4 минути работа и радиатора почва да се загрява в горния край.Струва ми се че колата ми харчи доста - с 5 литра около 49 - 52 км градско и се чудя дали е възможно да не работи термостата и затова да харчи толкова
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за термостат
Collapse
X
-
Въпрос за термостат
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Има покарай колата с 80-90 км/ч някъде извън града и ако температурата ти падне под средата значи че термостата ти не затваря.Има и втори начин палиш колата на място и започваш като екстрасенс да опипваш маркучите към радиатора или самия него , някъде към 80-85 градуса термостата трябва да отвори и чак тогава радиатора да се затопли. УспехHONDA I-VTEC
-
Todor_Gagovski написа:Има покарай колата с 80-90 км/ч някъде извън града и ако температурата ти падне под средата значи че термостата ти не затваря.Има и втори начин ралиш колата на място и започваш като екстрасенс да опипваш маркучите към радиатора или самия него , някъде към 80-85 градуса термостата трябва да отвори и чак тогава радиатора да се затопли. Успехhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Някои колеги с твоя модел, монтират допълнително уред за отчитане на температурата, мисля, че ползват някакъв от Лада, не съм сигурен, да кажат те. За да си провериш показанията е необходимо да се закачи автомобила на мобилен тестер и да се направи тестова обиколка. Той ще покаже температурата във всеки един момент и ще стане ясно дали всичко е наред.
Коментар
-
Ибах...ти и термостатите, ко ви става бе хора.....има Една тема дето дори е Важна:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...396#207396на всички им се развалили или се сещата за тях сегаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
С пипане колеги се мери това добиче без да се сваля Хващате, и при различни температури пипате двата маркуча отиващи към охл. радиатор...при кола която не е достигнала работна температура,(80-90 градуса) единият трябва да е студен..Ако и двата са еднакви, значи термостата е заседнал отворен..До 50-70 градуса единия маркуч трябва да си е леденVTS 16V
Коментар
-
infineon написа:Ами няма как да видя дали пада температурата на дълъг път по простата причина че нямам стрелка за температурата на водата, само един червен диод ако прегрее.Други идеи?FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX
Коментар
-
Колега опитай се да разбереш дали при твоя термостат температурния датчик е в него или е закрепен към главата на двигателя, ако е втория случаи утре аз ще пробвам да замеря температурата на двигателя с термо-двойка и ще видим какво ще отчете уреда с който измерваме и този на колата. Ще пиша за резултати.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
аз имам монтиран прибор за отчитане на температурата от Лада - кръгъл е, от ква Лада - не знам... трябва да се смени и датчика - при мен е на главата, над щеката за маслото - 1.1 двигател...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Айде да сложим картинката и тук, че то явно никой нищо не чете...... ами поне като е шаренко може да се изясни проблема къде е.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
тук може би е уместно да попитам: на темпрата с аналогово табло, колко градуса е средното положение на стрелката (отбелязано е с по-дълга чертичка) ? 75, както си мисля, или повече (не ми се вярва да е по-малко, няма логика)?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар