Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За колко време се изтощава акумолатора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

Тая сутрин колата е на 6. Пали от раз. Абе да не би като се е поизтощил акумулатора и алармата да има някакъв пръст в това, че не искаше да запали. Защото пича който ми я монтира каза, че се шашкали при разреден акумулатор?
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Колега относно ЦД-то свържи му червения и жълтия кабел заедно и не би трябвало да е проблем освен ако не са ти пуснали непостоянен + тогава си вади от другаде кабел. И да използвам темата понеже видях че има разбирачи акумолатора ми показва на мулти цета стойности като на чисто нов като запаля пак зарежда идеално обаче там е уловката не пали от пурвия път завъртам ключа цък пак завъртам цък и на 3 тия път вече запалва. Лампата на таблото така и не я разбрах един път свети акумолатора един път не свети аз оставам с впечетлението че ако е слаб трябва да свети постоянно понеже маслото така се задържа отвреме на време въпреки че е малко под максимума. Странна работа ще се радвам на отговори.
        Fiat punto 1,1
        Fiat bravo 1,6 16v
        Fiat bravo 2,0 20v
        Honda civic 1,5
        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Това прилича на разхлабен контакт някъде.Може да са разхалбени или окислени клемите на акумулатора,може някоя маса да ти прави този проблем.Също може да е някое от тънките кабелчета които отиват на стартера,виж ги да не са се разхлабили,а и дебелият кабел погледни.Ако не е от тези неща казвай,ще мислим пак какво може да е.

Коментар

noriaga,при мене също започна да глъхне двигателя когато му включа повече консуматори.Тази седмица започна да гасне в задръстванията.Разни майстори казаха,че се е прецакало нещо в алтернатора.Утре ще ходя на електричар да види дали е така и ще пиша.Не знам дали е така,но имай го предвид все пак.

Коментар

spas4o написа:
              noriaga,при мене също започна да глъхне двигателя когато му включа повече консуматори.Тази седмица започна да гасне в задръстванията.Разни майстори казаха,че се е прецакало нещо в алтернатора.Утре ще ходя на електричар да види дали е така и ще пиша.Не знам дали е така,но имай го предвид все пак.
              Да благодаря. Не знам може и моя да е тръгнал да се скапва
              Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Коментар

Аз забравих радиото миналата нощ и на сутринта - изненадааааааа. Явно от радиото, минусовите темперетури и ЕГН-то е паднал почти напълно. Още преди да завъртя забелязах, че когато изключи релето на подгряващите свещи лампичките по таблото светнаха малко по - силно...викам си - ясна е работата. Като рекох да завъртя - йок... Сега го зареждам от 5-6 часа и се чудя дали да не го оставя цяла нощ, ама ме е страх да не го презаредя нещо и да го прецакам. Иначе измислих друга система срещу студовете - изолирах акумулатора от четирите страни и пода с полистирол. Ще видя какъв е ефекта в следващите дни и ще споделя.
                  Прикачени файлове
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

За да не отварям нова тема искам да попитам колко часа трябва да го зареждам акумулатора си той е 44 Ампера зарядното зарежда със 6v до колкото можах да видя,защото малко е по изтъркано и не се вижда добре. 44/6=7.333 така ли се смята ? .Струва ми се, че много бързо ще се зареди като прочетох една камара теми пишеше в рамките от 12 до 16 часа зареждане. Да оставям ли тая вечер да се зарежда? Да не напрая някоя беля хах
                    Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

Коментар

нямам с какво да го измеря дали параметрите отговарят за зареден акумулатор, май ще чакам да се разбълбука
                        Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

Коментар

Working...
                          X