Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Ritmo Abart 105TC - литература.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Ritmo Abart 105TC - литература.

Здравейте.Току що станах собственик на Ritmo Abart 105TC. (и е първият ми Фиат по принцип) Тъй като колата е старичка, доста неща ще трябва да се пипнат. Та въпроса ми е за някакви връзки към книги за ремонт и поддръжка на тази марка. Хайнес ще е чудесно. Всъщност нямам против и да си купя книжките, но май това е още по-голям проблем...
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Извинявам се за офф-топика ама това ритмо не е абарт
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

grishav написа:
      Хм, не съм много вещ в италианските автомобили, но на табелката си пише "Abart" - освен някой да е решил да я смени през годините... ще трябва да проверя допълнително и VIN кода подозирам...
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

Mitko написа:
        Книгата "Tuning FIAT/Lancia" ще ти е много от полза за двигателя. Ръководство за другите неща и аз не съм виждал. Двигателите ни механично имат общи неща.
        Да, предполагам, че тази книжка е чудесна. Ще си я изтегля веднага, щом си ида в къщи. Между другото има ли в нея експлоатационните параметри на двигателите, например количества масла (двигател и скоростна кутия) охлаждаща течност. Въздушни междини на клапаните, топлинни числа и междини на свещите и др.под.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

Коментар

Mitko написа:
            johnfound написа:
            grishav написа:
            Хм, не съм много вещ в италианските автомобили, но на табелката си пише "Abart" - освен някой да е решил да я смени през годините... ще трябва да проверя допълнително и VIN кода подозирам...
            Абарт е защото оригинално на 1.6 не се слага сдвоен карбуратор. Книгата "Tuning FIAT/Lancia" ще ти е много от полза за двигателя. Ръководство за другите неща и аз не съм виждал. Двигателите ни механично имат общи неща.
            Колеги, дайте да се видиме или незнам какво, от един месец ви врънкам за тази книга, не знам защо не мога да я изтегля, хелпнете pls
            Пауър из нотинг уитаут гума
            Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

mariobg написа:
              Колеги тия неща ще ти гиизвадим все от някоя програма, я дай първо да видим какво е това чудо, т.е. дай си VIN-а да я разгадаем набързо тази кукла...
              Ами мисля че е това: ZFA138A0003147343
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

Коментар

bobi_m написа:
                Колеги, дайте да се видиме или незнам какво, от един месец ви врънкам за тази книга, не знам защо не мога да я изтегля, хелпнете pls
                Ами ето тук: http://free.data.bg/nikoror/Stuff/Tuning%20Fiat.pdf
                Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Помогнете все пак да го идентифицираме това зверче.След много обикаляне по сайтовете и изследване на колата това е което открих:1. Повечето VIN идентификационни програми из интернет твърдят че горният код е невалиден. Една от търсачките ми даде само че колата е Ритмо, произведена в Бразилия и нищо повече.2. На самата кола има следните особенности: - На вратата на багажника има две табелки: Отляво в синьо и червено "Fiat/Abarth" отдясно вместо табелка с модела има втора табелка само с "Fiat". И двете табелки са порядъчно избелели и напукани, което ме навежда на мисълта че са оригинални. - Волана е спортен "MOMO" с 3 алуминиеви спици без отвори на тях, самият волан е кожен. Над гравирания надпис "MOMO" има отпечатан с черно мастило втори надпис с ръкописен шрифт, които обаче е почти напълно изтрит и не може да бъде разчетен. В средата на волана има синя емблема със скорпиончето на Абарт. - Под двата чифта нахлузени и набръчкани калъфи на предните седалки се оказа, че и двете седалки са спортни със странични опори. Обаче макар и в подобен цвят на дамаската и дизаин двете се различават значително - предполагам, че шофьорската е претапицирана през годините, защото дясната определено изглежда оригинална. - Обхвата на преместване на седалките е изключително малък. Съпругата ми например не достига педалите дори и при дръпната докрай седалка. - Таблото е екипирано изключително богато с уреди, които досега не бях виждал на серийна кола: Волтметър, манометър на маслото, термометри за водата и маслото, както и стандартния оборотомер, разбира се. - Автомобила има фарове за мъгла вградени в бронята, които също изглеждат оригинални. -
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

А, тука намерих и една снимка, на която се вижда, че седалките са различни. Някой знае ли дали така са оригинално? Снимката е на 130TC AbarthОбщо взето интериора на моята изглежда точно така:Разликите са: във волана, който е с по-тънки спици, без отвори на тях и емблемата в средата е синя. Е, и цвета на колата е син (оригинално тъмно синьо-зелен металик).
                    Fiat Ritmo 105TC
                    1600cc 105к.с.

Коментар

Имаш ли възможност да направиш някоя снимка на колата Или ако имаш такава бих желал да разгледам модела... Какви са впечатленията ти от автомобила Какъв е разходът й Какво си сменял Благодаря

www.bmwpower-bg.net

Коментар

Браво браво браво чудесна кола браво бе човек как я намери от толко време тарся такава браво Колата е точно ABARTH и на таблото от дясно трябва да пише TC а на мигачите на калниците трябва да има скорпионче страшна кола 1.6 105 кончета куршум Извинявай че се радвам толко но от малък съм израснал с Ritmo даже в момента карам такова но е1.5 85 коняи винаги сам мечтал за Ritmo 125 TC даже съм намерил едно такова в Бургас но собственика не ми го продаваБраво бе човек Със здраве да я караш поздрави
                        Прикачени файлове
                        Alfa Romeo 146 JTD

Коментар

ABARTH написа:
                          Браво браво браво чудесна кола браво бе човек как я намери от толко време тарся такава браво Колата е точно ABARTH и на таблото от дясно трябва да пише TC а на мигачите на калниците трябва да има скорпионче страшна кола 1.6 105 кончета куршум Извинявай че се радвам толко но от малък съм израснал с Ritmo даже в момента карам такова но е1.5 85 коняи винаги сам мечтал за Ritmo 125 TC даже съм намерил едно такова в Бургас но собственика не ми го продаваБраво бе човек Със здраве да я караш поздрави
                          Един съсед /наркоманизирано леке/ имаше 105 ТС ама го по блъска малко и на нищо не приличаше. До преди няколко месеца седеше пред блока. Ама сега го е разкарал някъде. Май го продаваше. Ако знаех щях да го питам. Ама беше в доста окаяно състояние
                          Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                          Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                          Совалката средно на LPG
                          Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Здравейте! Отдавна се канех да се регистрирам тук и вече се реших От скоро имам Ritmo 105 TC. Преди беше на баща ми. Много му се кефя и е доста запазено (за такава кола), щото е карано много малко през годините. Само на 140 хил. км и постоянно в близко до идеално техн. състояние Обаче както винаги проблема с тези коли е в резервните части. Цяла лудост е да си намериш части за такава кола - който се е сблъсквал с проблема знае за какво говоря Като цяло искам да си намеря двата или поне единия заден спойлер Обаче точно този тип части са "най-ценните"... Тайно се надявам да има някъде такова ритмо за части или нещо такова... Моля ако някой знае нека сподели. Много искам да възстановя колата в оригиналния и вид. Иначе другите елементи като кори, надкалници и т.н. са си наред Също проблема с ръководството на колата - много рових из нета и нищо не открих точно за този тип коли - само знам че са се произвеждали в периода 83-85-та, като моята е произведена през последните месеци - май ’85. Баща ми от морги в Италия беще намерил ръководства, но на други ритмота - дизел, които нямат много общо с мойто...Като цяло с течение на годините по улиците виждам все по-малко такива коли. Аз съм от Варна - до преди няколко години виждах 2-3 ритмота като моето и няколко Аbarth 125/130TC. Тези също са ми голяма слабост. Много съжалявам, че не си купих преди години един такъв - имаше два такива в квартала ама и двата си стояха на паркинга с години и после изчезнаха, а си имаха спойлери и всички външни елементи... .. а, да и това сега се сетих - дясното огледало - това също май е много трудно да се намери - аз реално имам огледалото и малкото триъгълно стъкло с дупка, но нямам закрепващия елемент от вътрешната страна....Благодаря много на отзовалите се ! Надявам се този тип коли да продължават да се виждат по улиците
                            Ritmo 105 TC

Коментар

ако говориш за това обграденото в червено го имам
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X