Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроник на мареа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с климатроник на мареа

    Здравейте, имам фиат мареа и проблем с климатроника. Някой може ли да помогне със съвет. Проблема е, че не работи от известно време. Карах я на ремонт-казаха, че е изгоряла платката, но два дена след това той се включи. И от тогава включва и изключва когато иска, но от седмица отказа. Проблема ми е голям, децата замръзват, а за замъгленото стъкло да не говорим. Някой има ли идея какво може да е и какво да очаквам да ми кажат в сервиза.

    #2
    първото за което се сещам, е задължителна проверка на буксите и контактите, после спойки по платката, резисторната платка, а да не изключваме и проверка на кореспондиращия бушон, който принципно или работи, или не, трето положение няма, ама тва е само по принцип...

    Коментар


      #3
      Re: проблем с климатроник на мареа

      peltekova написа:
      Здравейте, имам фиат мареа и проблем с климатроника. Някой може ли да помогне със съвет. Проблема е, че не работи от известно време. Карах я на ремонт-казаха, че е изгоряла платката, но два дена след това той се включи. И от тогава включва и изключва когато иска, но от седмица отказа. Проблема ми е голям-децата замръзват, а за замъгленото стъкло да не говорим. някой има ли идея какво може да е и какво да очаквам да ми кажат в сервиза.
      Къде сте карали колата на ремонт ? В Пазарджик най-добрия сервиз за климатици е в СБА (сервиза почти на входа, точно преди годишните прегледи). Големи скъпари са, но си разбират от работата.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #4
        Благодаря, че се отзовахте на моя "зов за помощ". Колата е карана в Панагюрище при добър майстор, но с липсващи схеми и добра техника за диагностика за проблема ми. До колкото разбирам обясни, че е проверил връзките , спойките, бушоните и категоричено заяви, че с неговата техника установява изгоряла платка за климатроник.Мои приятели имат предположение, че някоя от "джаджавките" по платката сигурно не работи при по-ниски температури. Възможно ли е това? Факт е, като я понагрее слънцето по продължително време понякога заработва. Та въпроса ми е не съм ли си купила "лятна" кола!?

        Коментар


          #5
          хех може и такава да е Баща ми не се оплаква от Мареа-та Но да на студено някой неща леко поотказват.Може твоята да е от южна италия и тук сега да и е сибир
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

          Коментар


            #6
            Кое точно не работи? Вентилатора ли не включва? Ако се постави врътката за посока на струята на "max. def" позиция, без да се пипа нищо друго, какво става?
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

            Коментар


              #7
              Чак сега синовете ме допуснаха до компютъра и отговарям на Rokambol- в нито едно положение на врътката климатроника не работи, и на "max. def" позиция вентилатора не включва. Не показва и температурата на таблото -нещо от което веднага след запалване на колата разбирам, че поредна сутрин ще трием изпотените стъкла /като на старите автобуси "Чавдари" / с кърпа, а при тези поледици сутрин в 7 часа с децата в колата не ме питайте колко е изнервящо и опасно това положение. Искам да бъда разбрана правилно- не че няма да потърся сервиз, но ми се ще да знам предварително какъв може да е проблема, а и в момента в работната седмица нямам и минута свободно време / идва Коледа /. Може би и на друг да се е случвало да има подобни проблеми и се надявам да сподели.

              Коментар

              Working...
              X