Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маслото мирише на бензин

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Маслото мирише на бензин

    Колеги, щеката за маслото мирише на бензин (на дядо ми москвича така миришеше!). Не е силно, но определено се натрапва. Нормално ли е? Маслото е на 4000 км. иии като цяло двигателят е малко попрепълнен с масло (нивото е над максимума), но все не ми остава време да го поизточа.
    Fiat Bravo 80 16V

    #2
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...t=Колега погледни тази тема
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

    Коментар


      #3
      Колега, като цяло не е фатално, но само ако не ти вдига нивото. Ти казваш, че нивото е малко високо - това от самото начало ли е така или сега си го забелязал?Ако нивото се покачва това вече е проблем, иначе само ако мирише - не мисля. Имай предвид и следните неща:-синтетичните масла имат за основа материали, които миришат подобно на бензина-миризма може да се появи от каране на студен мотор - ако караш основно на кратки разстояния е нормално да се появи този ефект-може също да се появи от лошо изгаряне(свещи, кабели....)- в цилиндрите изгаря бензин, като по стените на цилиндрите остават сажди и налепи, които отиват в маслото и може също да придават миризма на бензинТака че, според мен вкарай маслото под мах-а и го следи дали не се повишава.Ако не се качва - няма място за притеснение,а пък и ако не намалява е направо супер
      FIAT Brava 1.6 16v '97

      Коментар


        #4
        Колеги, благодаря ви за отговорите.Маслото от самото начало е над мах., защото като ми правиха ремонта измиха двигателя от всякъде и после като наливаха новото масло не се виждаше на щеката. Иии да всяка сутрин като ходя на лекции, колата не успява да загрее. Вече съм по-спокоен :D ....благодаря отново!
        Fiat Bravo 80 16V

        Коментар


          #5
          Съвет и от мен колега. От нас до работата ми е точно 2.5км. За това разстояние колата ми загрява напълно с новият термостат. Сутрин преди да тръгна я изчаквам 3-4 мин на място. Както са писали колегите за да се изпари бензина от маслото трябва по-често да се кара извънградско. При основно каране в града смяната на маслото трябва да става на по-къси интервали - на 5-6 хиляди километра. Това е така защото маслото освен да смазва съдържа в себе си и вещества, които се "борят" със замърсителите - сажди, бензин, вода от конденза, който се получава вътре в мотора. При късите разстояния "борбата" се води най-вече от маслото и за това тези му добавки губят свойствата си по-бързо отколкото ако колата се кара на дълги разстояния => по-честа смяна.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

          Коментар

          Working...
          X