здрастиимам мареа weekend 1.6 16vкак мога дали са ми зацепени добре стабилизиращитеваловекогато ми сменяха ангренажа майсторите имаха проблем в смисал трябваше втори път да зацепват си4кощото не работеше дорбе колатагубеше мощностсега като чели сичко си е наред ама имам чувството че преди да сменя ангренажа колата вървеше по бързовсе пак ако има някакав начин 100%да разбера дали сичко е наред нека някой колега да споделимерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да разбера дали са ми зацепени добре стаб. валове!
Collapse
X
-
Ако майсторите са ти зацепвали ремъка без необходимият инструмент ,с помощта на който се фиксират валовете,то вероятноста да не е зацепен правилно ремъка е много голяма.За целта отиваш в сервиз,където имат такъв инструмент и ги караш да ти проверят зацепването на ремъка,като за целта си плащаш.Как може да дадеш да ти зацепват ремък без такъв инструмент?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
dudulia написа:Ако майсторите са ти зацепвали ремъка без необходимият инструмент ,с помощта на който се фиксират валовете,то вероятноста да не е зацепен правилно ремъка е много голяма.За целта отиваш в сервиз,където имат такъв инструмент и ги караш да ти проверят зацепването на ремъка,като за целта си плащаш.Как може да дадеш да ти зацепват ремък без такъв инструмент?Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16v - 98г.
Коментар
-
Бегай бързо в някой свестен сервиз да ти зацепят ремъците както трябва,че изваждането след това е голямо.Преди няколко години такъв самозван майстор ми беше сменявал ремъците и решил,че положението на балансиращите валове при зацепването не е от голямо значение та след това сменявах целия двигател,а "майстора" си сменява няколко предни зъба.
Коментар
-
riiid написа:Бегай бързо в някой свестен сервиз да ти зацепят ремъците както трябва,че изваждането след това е голямо.Преди няколко години такъв самозван майстор ми беше сменявал ремъците и решил,че положението на балансиращите валове при зацепването не е от голямо значение та след това сменявах целия двигател,а "майстора" си сменява няколко предни зъба.Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16v - 98г.
Коментар
-
Аз говорим за балансиращи валове и мотор 2000ie,а на 1,6 дали ги има или не нямам представа.Просто казвам на колегата какво се случва при неправилно зацепени БАЛАНСИРАЩИ валове.Мислех,че става въпрос за тях.Но и това,че зацепването на ремъка не са му го направили от първия път,значи,че майсторите са си правили съчинение по картинка.фиксаторчо
Коментар
-
riiid написа:Аз говорим за балансиращи валове и мотор 2000ie,а на 1,6 дали ги има или не нямам представа.Просто казвам на колегата какво се случва при неправилно зацепени БАЛАНСИРАЩИ валове.Мислех,че става въпрос за тях.Но и това,че зацепването на ремъка не са му го направили от първия път,значи,че майсторите са си правили съчинение по картинка.фиксаторчоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Valentin_V написа:Понеже стана дума за тия балансиращи валове дайте ми свесно инфо за какво служат в двигателя 2.0 16VPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
faflio написа:аз карам така вече 4 месеца и нямам никакав проблем просто се замислих и питамщото чета какво пишетеиначе не мисля да ходя да ми ги презацепватто ако има нещо според мен колата въобще няма да работи както трябва!!!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
pakumba написа:аз на темпрата съм местил ангренажа до 3 зъба в 2-те посоки, позволява го без да удари клапани. може би и още да може, но не съм пробвал.Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16v - 98г.
Коментар
-
Колеги извинявайте, но може ли някой по-подробно да обясни какво представляват тези стабилизиращи валове и защо е нужно да се стабилизира нещо на ангренажния ремък? Само ФИАТ ли ползват този конструктив? Защо само на по-големите мотори? И да не би да става въпрос за двата разпределителни вала - ако е така какво им е балансиращото?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар