Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко градуса е нормално през зимата...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко градуса е нормално през зимата...?

При моята кола стрелката не може да достигне по-висока температура от отбелязаната на снимката нормално ли е?
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

зависикато се движиш примерно по-бързо (или извън града) пада ли още по-ниско?или се "закотвя" и след като загрее стои само в това положение?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Само, когато карам много време градско се покачва над тази позиция, иначе извън градско с висока скорост се закотвя около това положение

Коментар

Абсолютно не. Затова имаш е червена чертичка малко преди средата - да ти показва че нормалното е между нея и средата. При повечето коли които аз съм карал с нормално работещ термостат този датчик стои точно на средата като нали в зависимост от движението на колата може да падне малко или да се покачи малко. Там долу на мене ми стои 2 мин след като съм я запалил. Най-вероятно термостата ти е за смяна.

Коментар

Абсолютно не. Затова имаш е червена чертичка малко преди средата - да ти показва че нормалното е между нея и средата. При повечето коли които аз съм карал с нормално работещ термостат този датчик стои точно на средата като нали в зависимост от движението на колата може да падне малко или да се покачи малко. Там долу на мене ми стои 2 мин след като съм я запалил. Най-вероятно термостата ти е за смяна.
          Червената чертичка съм я поставил аз, за да отбележа до къде се покачва моята температура на датчика :P

Коментар

къде се включва перката?

Коментар

Ето на тази позиция включва за малко и изключва...
              Прикачени файлове

Коментар

да ги кажа всичко изглежда нормалнощом стрелката "играе" в такива малки граници...освен да провериш и това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4508

Коментар

в зависимост от движението на колата може да падне малко или да се покачи малко.
                  Категорично не! При изправна охладителна система, стрелката трябва да седи на абсолютно едно и също място, независимо дали е зима, лято, дали е пуснато парното, или климатика, дали чакаме в задръстване, или пък летим със 120 по магистралата.

Коментар

Според мен нещо не е наред(по точно може би ти е запецнал термостата отворен, хубавото е че колегите са предложили доста евтино решение на проблема с термостат от Рено - 8/10 лв.). Ето една снимка от колата сега в студеното време на 5 мин. след като съм я запалил.....вече е достигнала нужната температура и си я държи
                    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

не съм убеден че термостата е заминалможе и така да е, обаче не е сигурно

Коментар

phoenix написа:
                        Според мен нещо не е наред(по точно може би ти е запецнал термостата отворен, хубавото е че колегите са предложили доста евтино решение на проблема с термостат от Рено - 8/10 лв.). Ето една снимка от колата сега в студеното време на 5 мин. след като съм я запалил.....вече е достигнала нужната температура и си я държи
                        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

не е заминал ... при мен е абсолютно същото пробвано с различни термостати .. просто така си е нормално стрелката лъже малко ... показва на долната чертичка която ти си поставил а на комп закачена показва ~82 градуса еку-то
                          Madness Motorsport
                          (\__/)
                          (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
                          (")_(") signature to help him gain world domination.

Коментар

Температурите са перфектни, ама за дизелов автомобил. :D Най-вероятно уреда на таблото лъже малко и термостата леко по-бавно затваря.Ако колата загрява бързо, не виждам смисъл да я пипаш. Провери си истинските температури, например с термометър в казанчето и ги сравни с показанията на таблото.
                            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

И на моето Пунто стрелката стои на същото място и то в нормално движение в София, изключвам зверските задръствания,когато се включва перката, по интересното е,че извън града на магистрала при 120км. стрелката се качва малко по-нагоре, а по логика би трябвало да е обратното. Според мен това не е много нормално, но ми е така откакто съм сменил термостата преди 2г.
                              Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Working...
                              X