При моята кола стрелката не може да достигне по-висока температура от отбелязаната на снимката нормално ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко градуса е нормално през зимата...?
Collapse
X
-
Абсолютно не. Затова имаш е червена чертичка малко преди средата - да ти показва че нормалното е между нея и средата. При повечето коли които аз съм карал с нормално работещ термостат този датчик стои точно на средата като нали в зависимост от движението на колата може да падне малко или да се покачи малко. Там долу на мене ми стои 2 мин след като съм я запалил. Най-вероятно термостата ти е за смяна.
Коментар
-
AvataR написа:Абсолютно не. Затова имаш е червена чертичка малко преди средата - да ти показва че нормалното е между нея и средата. При повечето коли които аз съм карал с нормално работещ термостат този датчик стои точно на средата като нали в зависимост от движението на колата може да падне малко или да се покачи малко. Там долу на мене ми стои 2 мин след като съм я запалил. Най-вероятно термостата ти е за смяна.Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
да ги кажа всичко изглежда нормалнощом стрелката "играе" в такива малки граници...освен да провериш и това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4508
Коментар
-
AvataR написа:в зависимост от движението на колата може да падне малко или да се покачи малко.
Коментар
-
Според мен нещо не е наред(по точно може би ти е запецнал термостата отворен, хубавото е че колегите са предложили доста евтино решение на проблема с термостат от Рено - 8/10 лв.). Ето една снимка от колата сега в студеното време на 5 мин. след като съм я запалил.....вече е достигнала нужната температура и си я държиСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:Според мен нещо не е наред(по точно може би ти е запецнал термостата отворен, хубавото е че колегите са предложили доста евтино решение на проблема с термостат от Рено - 8/10 лв.). Ето една снимка от колата сега в студеното време на 5 мин. след като съм я запалил.....вече е достигнала нужната температура и си я държиFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
не е заминал ... при мен е абсолютно същото пробвано с различни термостати .. просто така си е нормално стрелката лъже малко ... показва на долната чертичка която ти си поставил а на комп закачена показва ~82 градуса еку-тоMadness Motorsport
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
Коментар
-
Температурите са перфектни, ама за дизелов автомобил. :D Най-вероятно уреда на таблото лъже малко и термостата леко по-бавно затваря.Ако колата загрява бързо, не виждам смисъл да я пипаш. Провери си истинските температури, например с термометър в казанчето и ги сравни с показанията на таблото.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
И на моето Пунто стрелката стои на същото място и то в нормално движение в София, изключвам зверските задръствания,когато се включва перката, по интересното е,че извън града на магистрала при 120км. стрелката се качва малко по-нагоре, а по логика би трябвало да е обратното. Според мен това не е много нормално, но ми е така откакто съм сменил термостата преди 2г.Фиат Пунто 1,2 HSD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар