Колеги, понеже не знам откъде да си сваля уъркшоп искам да попитам: 1. Откъде да го дръпна? и 2. Какво значи грешката COIL 2?Ако не се лъжа при диагностика преди време имаше записана такава грешка, която не можах да разгадая, какво значи.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка COIL?
Collapse
X
-
Ако си без делко и кабелите за свещите излизат от бобината направо, то това са две бобини в един корпус, значи втората(предполагам за втори и четвърти цилиндър) има проблем с първичнта намотка. Или ел. връзките до нея.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
Без делко съм.Ти ме хвърли направо в джаза Двигателя работи супер равномерно.Сега трябва да ходя пак на диагностика да видя дали е била моментна история или има отново записана същата грешка.Как трябва да разбирам "Или ел. връзките до нея"?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
"Или ел. връзките до нея" - бобината или т.нар. автотрансформатор има една намотка с три извода, единият е общ.Към вторичната намотка на този трансформатор са включени свещите посредством техните кабели, а към първичната намотка се подава напрежение на импулси като това се командва от ЕКУ-то. Колегата има предвид точно тази връзка ЕКУ-бобина. Нейните кабели са тънки, като на останалата част по инсталацията. Включени са с една букса на бобината, тях има в предвид да провериш.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Ще ги проверя!Благодаря много за помоща!Дано да се окаже,че е било нещо моментно,защото мотора си работи перфектно.Може би в даден момент е имало проблем и е записал грешката.Все пак се чудя дали да не мина още една диагностика,за да видя дали е записана повторно.Има ли особеност при почистването на тези куплунги(кабели)?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар