Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов проблем с фиатката

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Нов проблем с фиатката

    Колеги направо вече незнам къде се намирам със всеки изминал ден все нещо се разваля.Като наппример днес качвам се в колата на студне двигател паля и оборотите скачат на 4000 и като припомпя газта белкем паднат на нормалните 1400-1500 колата направо гасне след това паля и същото нещо.Загасям вдигам капака и откачам кабела на моторчето.Паля колата пак държи 4000 оборота.После слагам пак кабела и всичко е нормално.Но запитването ми е нали аджеба тва моторчерегулира оборотите защо тогава след като му изклучих кабела и продължи да си стои на 4000 оборота кое ги е поддържало след като е изключено моторчето
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

    #2
    мноо просто моторчето ти бута директно дросела и като си дръпнал кабела то си е останало в това положение. кабела се маха при подходящи обороти.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      Ключето за празен ход ако не прави контакт всеки път, инжекциона не знае че искаш да пуснеш газта и тя да върне моторчето. За предното твърдение не съм 100% сигурен, възможно е да се следи потенциометъра. При мен моторчето се врътка всеки път като натисна газта с целта после да омекоти връщането. Или ключето или потенциометъра бъркат инжекциона или моторчето му е дошло времето. Доста тъпо ми се струва. по-добре да бяха го направили изцяло механично, като при някои карбуратори(плавното връщане на газта).
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

      Коментар

      Working...
      X