Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хора, моята брава ли е дефектна?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Хора, моята брава ли е дефектна?

    Преди 2 месеца чукнах бравата отпред, броня и фар и я закарах в сервиз на армеец. Там за 1 месец не можаха да ми намерят броня която да ми сложат , все на пасвала, едната по дълга другата по къса. Даже едната която я видях там беше и боядисана обаче не пасва , а тя е точно тази която е за брава с халогените. Цялото мобиле изгледах и всичките брави и браво са с една и съща тази която трябаваше да ми сложат но била по дълга ако не се лъжа. Та са си взех колата неоправена и като се разрових из нета разбрах че бронята ми е от Мареа обаче не от тази с двоите редове дупки а от другия модел http://rumenfree.hit.bg/brava/pic.1.jpg , http://rumenfree.hit.bg/brava/pic2.jpg , http://rumenfree.hit.bg/brava/pic3.jpg . Та питам аз възможно ли е бронята която е стандартна за всички брави да не става на моита и защо?Пробвахме в сервиза една от мареа но тази където е двойниия ред дупки по голямата, но се оказа къса за калниците! (тогава все още незнаех че има 2 брони за марея и моята е от мареа!)Така и така ще я сменям ако не намеря такава която да ми пасне от къде мога да си взема някоя тунинг?
    Brava 1.6 16V 96

    #2
    Ами ако и калниците са ти от друга кола.. аз имам 3 вида пръстени за халогените в момента и нито един не ми пасва на бронята. Смятай колко видове има.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

    Коментар


      #3
      Най-логичното обяснение е ,колата ти да е имала инцидент преди да я вземеш , и някой некадърен майстор да я е направил така
      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

      Коментар


        #4
        Вероятно при някой удар е правена с части от Мареа с по-дългите калници. Не е болка за умиране, потърси си броня от М и ще заспи

        Коментар


          #5
          Днес ще взема една рулетка и ще ги измеря моите калници и на някоя брава пред блока, за да видя дали наистина са различни! Интересно защо бронята от марея която пробвахме в сервиза беше по къса(от тази с двойната решетка където е ) Не би ли трябвало да са еднакви броните за мареи?
          Brava 1.6 16V 96

          Коментар


            #6
            Колеги , ако не му е проблем на някой и ако има под ръка рулетка ,може ли да мерне това разстояние на калника (на снимката е отбелязано с червено http://rumenfree.hit.bg/brava/brava.JPG ) за да го сравня с моето , че тука няколко дена не мога да намеря брава пред блока че да я мерна
            Brava 1.6 16V 96

            Коментар


              #7
              Хм, само като я погледна и ти казвам че е по-дълго това разстояние от на моята Брава...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

              Коментар


                #8
                Я да те питам бравата ти коя година е?Ако съдя по предния капак май е след фейслифта иначе казано след 98 година и това ме навежда на мисълта,че може би разликите идват от там!
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                Коментар


                  #9
                  За колата от подписа разстоянието е 410 мм.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                  Коментар


                    #10
                    Kолата е от най -първите края на 95 е произведена и 96 е регистрирана. Оказа се че растоянието е 410 мм на моята а бравата която измерих преди малко е 430 мм същото растояине . А за капака явно и тои е смянян с нов ,което ме навежда на мисълта че е блъскана и преправана с части от марея цялата предница А за колегата Тornado гледам че си с мареа това 410 мм е растоянието на твоята ,нали така ? С каква броня си тази като моята или от тази по широката, поневе пробвахме в сервиза от тази широката и беше къса с няколко см (но небеше оригинална от морга някаква, а някъв пълен боклук ментак ,много злееее ,добре че не ми я сложиха)
                    Brava 1.6 16V 96

                    Коментар


                      #11
                      С най хубавата и широка броня съм.С големите отвори за въздуха все пак съм с 4 радиатора
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                      Коментар

                      Working...
                      X