Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Височина на къси фарове - винта превърта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Височина на къси фарове - винта превърта

проблема е следния при мен: положението на моторчето е в крайна горна позиция т.е. потенциометърчето за височина на фаровете в купето, в ляво на волана е на "0". регулировката с отвертката на винта и тя не помага за съжаление - чува се как прескача в крайно горно положение, като въртя и тръгва да се повдига фара, но после прескача и се връща в начално положение - обяснявам си го, че резбата е на последната навивка и дотам. та мисълта ми е дали освен моторчето и онази пластмасова врътка има ли някакъв друг начин за регулиране височината на фара или да свалям фара и да видя какво е положението и дали няма нещо нередно, понеже като чета при другите колеги как е и се съмнявам да няма някаква механична повреда
    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

а не свети ли на достатъчно високоможе би това му е крайното положение
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

чети от тук надолу. а темата от която го извадих е важна

Коментар

ogi28b написа:
        чети от тук надолу. а темата от която го извадих е важна
        тези теми съм ги изчел поне по два пъти - наистина!!! има много ценна информацияединственото, което видях по моя проблем е мнението на колегата Bravo_GT: За тези които не са могли да си регулират фаровете независимо колко са въртяли механизма и са стигнали докрай и пак резултатът не е бил добре (прекалено ниско или високо) да кажа че има едни врътки за регулиране на фара които не са предназначени за външен реглаж. Можете да ги настроите с въртене и тях. Намират се в долната част на фара и при развиване изнасят долната част на отражателя напред (свети по нагоре) Въртят се с клещи. При мен имаше такъв проблем на десният фар, от горе го бях настроил максимално нагоре да свети и пак не беше достатъчно високо лъча. не ми е много ясно и очаквах малко разяснение. в смисъл къде по-точно са тия "врътки" и дали трябва да се отваря фара или само да се свали.
        FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

т.е. при теб са здрави резбите, винта не превърта? за съжаление, ще трябва демонтираш целия фар, и едва тогава ще имаш нормален достъп до долните винтове. май се сваля и рефлектора, но не съм сигурен. не съм и свалял, за да ти кажа кое как, но знам че трябва да е много внимателно! успех! а като тръгнеш, я направо си направи и една хубава профилактика

Коментар

ogi28b написа:
            т.е. при теб са здрави резбите, винта не превърта? за съжаление, ще трябва демонтираш целия фар, и едва тогава ще имаш нормален достъп до долните винтове. май се сваля и рефлектора, но не съм сигурен. не съм и свалял, за да ти кажа кое как, но знам че трябва да е много внимателно! успех! а като тръгнеш, я направо си направи и една хубава профилактика
            oooo задължително щото едвам мъждукат и почти нишо не се вижда. ако има кола в насрещното - направо незнам къде карам и кво става... а за винта - не, непревърта от това че е изядена някоя резба ами доколкото можах да видя от малкото процепче наи-вероятно резбата на пластмасовата "гайка" е стигнала до последната навивка и повече не иска
            FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

свали го за да си работиш на спокойствие, и ще видиш хубаво кое какво. ако не ти е надрано сребърното огледало по рефлектора, вярвай ми че като направиш всичко което е описано в профилактиката, ще се родиш! Абе то на аватарата ми се вижда за какво иде реч

Коментар

ogi28b написа:
                свали го за да си работиш на спокойствие, и ще видиш хубаво кое какво. ако не ти е надрано сребърното огледало по рефлектора, вярвай ми че като направиш всичко което е описано в профилактиката, ще се родиш! Абе то на аватарата ми се вижда за какво иде реч
                ok - 10x. събота почва борбата... 1-ви рунд :D
                FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

Working...
                X