Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за запотяването на стъклата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

има широко разпространено мнение , че веднъж пастирана, колата трябва постоянно да се пастира, nanio вярно ли , какви са твоите наблюдения? "дъртите майстори" са ми казвали че всяко пастиране сваля по мъничко от боята, има ли нещо такова, или са бабини деветини? засега имам 1/2 опаковка от търтъл вакс, но следващия път ще пробвам с 3М, има ли добър ефект ако го направя без машина?

Коментар

ogi28b не е вярно че постоянно трябва да пастираш колата. Ако искаш може да си я пастираш и всеки месец, но само с полир паста която не е абразивна, а само придава блясък и пази боята. Ако пастираш с паста 1-ви номер то тя е АБРАЗИВ и СВАЛЯ ОТ БОЯТА!!! Найстина при пастирането се сваля по малко от боята но това е само при ползване на пасти за премахване на деруги. Тези пасти определено не са подходящи за пастиране на ръка - просто няма да има такъв ефект. Не ти пречи да пробваш но се иска много здраво търкане. Все пак купи си една вибромашинка от Метро или Практикер с нея ще е по-добре. С паста 1ви номер се минават местата където има деруги. Силно непрепоръчително е цялата кола да се минава с нея. Ако лака е зле и колата ти е пъстър цвят особено червен, може да почне да придобива други цветове. Също е важно да си пастираш колата на хладно място - около 20-25 градуса е перфектно, а не лятото на слънце като се е нагряла. Някои пасти просто попиват в боята и след време става на петна.
      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

ogi28b написа:
        има широко разпространено мнение , че веднъж пастирана, колата трябва постоянно да се пастира, nanio вярно ли , какви са твоите наблюдения? "дъртите майстори" са ми казвали че всяко пастиране сваля по мъничко от боята, има ли нещо такова, или са бабини деветини? засега имам 1/2 опаковка от търтъл вакс, но следващия път ще пробвам с 3М, има ли добър ефект ако го направя без машина?
        Напълно съм съгласен с мнението на колегата nanio. Но според мен няма смисъл да се дават излишни пари за машина за пастиране. На ръка също става много добре. Пастирах Фиат-а точно с Търтъл Вакс още лятото. Ефекта още го има. Така че колега давай смело и пастирай. Единствен минус може би е, това че черните пластмаси малко побеляват.
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Пластмасите бих казал че стават отвратителни. Предварително ги улепи с хартиено тиксо, защото после само с боядисване става
          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

dimo4ko написа:
            Колега, аз си обработих всички стъкла отвън и отвътре и пак ми остана оловината шише Ефект обаче наистина има, сега ще видя и какво е действието като паднат температурите , дано не замръзва стъклото или поне да се стърже по-лесно!Цената в ОМВ е 10.50 !
            Днес и аз купих препарата, откъдето е посочил колегата, утре ще третирам стъклата, защото вече наближават дъждовните дни, и като имам някакви капчици вода по стъклото, се размазват, а не остават цели, и много пречи на видимостта. Колеги, ако третирам стъклата на фаровете с такова, дали ще е добре, как мислите? от няколко дни не мога да намеря единична чистачка 60 см. Направо ужасТ. Даже и 2Х60 да са, пак не мога да намеря, най-големия размер е 55, в метро, в омв, в еко. Съвет откъде да я намеря? Май трябваше в темата за чистачки да го напиша. Но за да не връщам всички теми, затова тук.

Коментар

ogi28b написа:
              dimo4ko написа:
              Колега, аз си обработих всички стъкла отвън и отвътре и пак ми остана оловината шише Ефект обаче наистина има, сега ще видя и какво е действието като паднат температурите , дано не замръзва стъклото или поне да се стърже по-лесно!Цената в ОМВ е 10.50 !
              Днес и аз купих препарата, откъдето е посочил колегата, утре ще третирам стъклата, защото вече наближават дъждовните дни, и като имам някакви капчици вода по стъклото, се размазват, а не остават цели, и много пречи на видимостта. Колеги, ако третирам стъклата на фаровете с такова, дали ще е добре, как мислите? от няколко дни не мога да намеря единична чистачка 60 см. Направо ужасТ. Даже и 2Х60 да са, пак не мога да намеря, най-големия размер е 55, в метро, в омв, в еко. Съвет откъде да я намеря? Май трябваше в темата за чистачки да го напиша. Но за да не връщам всички теми, затова тук.
              Виж на Ботевградското след Екото, има Лук ойл!Там има някакви немски чистачки и не са скъпи
              BMW E90 320D
              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

имам лукойл тук на цска-то, още тАЗИ ВЕЧЕР ще проверя на излизане, надявам се да има, щом са верига. И освен да има, да са 60 см

Коментар

от няколко дни не мога да намеря единична чистачка 60 см. Направо ужасТ. Даже и 2Х60 да са, пак не мога да намеря, най-големия размер е 55, в метро, в омв, в еко. Съвет откъде да я намеря? Май трябваше в темата за чистачки да го напиша. Но за да не връщам всички теми, затова тук.[/quote]Оги,на "Козлодуй" почти срещу кръстовището с "Раковска" има един магазин "Автомания" май беше.Оттам купих скоро пера за чистачките-60 см,по 2 бр в опаковка.Неудобното им е,че гумата се изхлъзва от пластмасовия държач.Аз го реших въпроса,като им капнах по една капка каноконлит
                  Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

ogi28b написа:
                    имам лукойл тук на цска-то, още тАЗИ ВЕЧЕР ще проверя на излизане, надявам се да има, щом са верига. И освен да има, да са 60 см
                    Да бе верно, че ти е по-близко това на Червено знаме, но аз като търсих размер 58 не намерих никъде, само в тая на Ботевградско ми казаха, че имат по принцип, но са им свършили...
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

намерих я - 60 см, алка, синя опаковка, 7 и 50, 1 брой в опаковка. Първото и миене беше добро. Странно ми се стори че има стрелка коя част да е "нагоре", въпреки че спрямо оста си, чистачката е симетрична... Сега вече Лявата обира Капката на Дясната. За мен и разположението на моите чистачки спрямо шлиците - 60/48 е най-добрия размер. Мога малко да вдигна дясната, и да я увелича на 50, но чак пък толкова няма да издребнявам. Доволен съм. Утре ще третирам с препарата, сега пробно намазах огледалото в банята. Има силен остър мирис на ацетон или нещо подобно, така че да не се вдишва при работа с него. Утре ще драсна отзиви за препарата.ред. : тестът в/у огледалото в банята: При изливане на шепа вода - перфектни резултати - водата остава на цели капки, не се размазва, и се стича все едно си на пързалка с олио. Обаче от елементарен опит за запотяване, тип "духане с уста" , огледалото се изпоти както си трябва. От това изглежда че препаратът е чудесен с/у дъжд, но няма никакъв ефект с/у изпотяване отвътре. То си пише на него де - само за външно.

Коментар

Определено препаратът си заслужава, но ако струва примерно 7.99 Иначе намазах веднъж точно половината задно стъкло, и като започна да пада дъждец, капките буквално бягаха от тази половина, а на другата се размазваха и оставаха там където са паднали. А новата чистачка бърше доста добре, но ще я видим след 2-3 седимици. Онези "графит" дето ги има в метро, на третата седмица вече не бършеха добре, но от тогава досега са все на едно дередже.

Коментар

Working...
                        X