има широко разпространено мнение , че веднъж пастирана, колата трябва постоянно да се пастира, nanio вярно ли , какви са твоите наблюдения? "дъртите майстори" са ми казвали че всяко пастиране сваля по мъничко от боята, има ли нещо такова, или са бабини деветини? засега имам 1/2 опаковка от търтъл вакс, но следващия път ще пробвам с 3М, има ли добър ефект ако го направя без машина?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за запотяването на стъклата
Collapse
X
-
ogi28b не е вярно че постоянно трябва да пастираш колата. Ако искаш може да си я пастираш и всеки месец, но само с полир паста която не е абразивна, а само придава блясък и пази боята. Ако пастираш с паста 1-ви номер то тя е АБРАЗИВ и СВАЛЯ ОТ БОЯТА!!! Найстина при пастирането се сваля по малко от боята но това е само при ползване на пасти за премахване на деруги. Тези пасти определено не са подходящи за пастиране на ръка - просто няма да има такъв ефект. Не ти пречи да пробваш но се иска много здраво търкане. Все пак купи си една вибромашинка от Метро или Практикер с нея ще е по-добре. С паста 1ви номер се минават местата където има деруги. Силно непрепоръчително е цялата кола да се минава с нея. Ако лака е зле и колата ти е пъстър цвят особено червен, може да почне да придобива други цветове. Също е важно да си пастираш колата на хладно място - около 20-25 градуса е перфектно, а не лятото на слънце като се е нагряла. Някои пасти просто попиват в боята и след време става на петна.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
ogi28b написа:има широко разпространено мнение , че веднъж пастирана, колата трябва постоянно да се пастира, nanio вярно ли , какви са твоите наблюдения? "дъртите майстори" са ми казвали че всяко пастиране сваля по мъничко от боята, има ли нещо такова, или са бабини деветини? засега имам 1/2 опаковка от търтъл вакс, но следващия път ще пробвам с 3М, има ли добър ефект ако го направя без машина?Space Star 1.9 DID
Коментар
-
dimo4ko написа:Колега, аз си обработих всички стъкла отвън и отвътре и пак ми остана оловината шише Ефект обаче наистина има, сега ще видя и какво е действието като паднат температурите , дано не замръзва стъклото или поне да се стърже по-лесно!Цената в ОМВ е 10.50 !
Коментар
-
ogi28b написа:dimo4ko написа:Колега, аз си обработих всички стъкла отвън и отвътре и пак ми остана оловината шише Ефект обаче наистина има, сега ще видя и какво е действието като паднат температурите , дано не замръзва стъклото или поне да се стърже по-лесно!Цената в ОМВ е 10.50 !BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
от няколко дни не мога да намеря единична чистачка 60 см. Направо ужасТ. Даже и 2Х60 да са, пак не мога да намеря, най-големия размер е 55, в метро, в омв, в еко. Съвет откъде да я намеря? Май трябваше в темата за чистачки да го напиша. Но за да не връщам всички теми, затова тук.[/quote]Оги,на "Козлодуй" почти срещу кръстовището с "Раковска" има един магазин "Автомания" май беше.Оттам купих скоро пера за чистачките-60 см,по 2 бр в опаковка.Неудобното им е,че гумата се изхлъзва от пластмасовия държач.Аз го реших въпроса,като им капнах по една капка каноконлитFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
ogi28b написа:имам лукойл тук на цска-то, още тАЗИ ВЕЧЕР ще проверя на излизане, надявам се да има, щом са верига. И освен да има, да са 60 смBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
намерих я - 60 см, алка, синя опаковка, 7 и 50, 1 брой в опаковка. Първото и миене беше добро. Странно ми се стори че има стрелка коя част да е "нагоре", въпреки че спрямо оста си, чистачката е симетрична... Сега вече Лявата обира Капката на Дясната. За мен и разположението на моите чистачки спрямо шлиците - 60/48 е най-добрия размер. Мога малко да вдигна дясната, и да я увелича на 50, но чак пък толкова няма да издребнявам. Доволен съм. Утре ще третирам с препарата, сега пробно намазах огледалото в банята. Има силен остър мирис на ацетон или нещо подобно, така че да не се вдишва при работа с него. Утре ще драсна отзиви за препарата.ред. : тестът в/у огледалото в банята: При изливане на шепа вода - перфектни резултати - водата остава на цели капки, не се размазва, и се стича все едно си на пързалка с олио. Обаче от елементарен опит за запотяване, тип "духане с уста" , огледалото се изпоти както си трябва. От това изглежда че препаратът е чудесен с/у дъжд, но няма никакъв ефект с/у изпотяване отвътре. То си пише на него де - само за външно.
Коментар
-
Определено препаратът си заслужава, но ако струва примерно 7.99 Иначе намазах веднъж точно половината задно стъкло, и като започна да пада дъждец, капките буквално бягаха от тази половина, а на другата се размазваха и оставаха там където са паднали. А новата чистачка бърше доста добре, но ще я видим след 2-3 седимици. Онези "графит" дето ги има в метро, на третата седмица вече не бършеха добре, но от тогава досега са все на едно дередже.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар