Здравейте колеги, Направих една глупост, купих си от ОМВ препарат за третиране на стъкла за увеличаване на видимостта при дъждовно време....Всичко хубаво, намазах си стъклата отвън и наистина върши много добра работа, обаче ми "светна лампата" , че мога и от вътре да си намажа стъклата и стана еднаааааа......сега още повече ми се запотяват стълката , а тоя препарат не мога да го премахна ..... дайте някакъв съвет с какво да го премахна от вътрешната страна, че с каквото и да опитвам, все се замазва още повече....Благодаря на отзовалите се !п.с. Досега съм пробвал с чист спирт и препарат за миене на прозорци....ефект нулев, продължава да си стои мазно, зацапано и запотено!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за запотяването на стъклата
Collapse
X
-
на самия препарат на етикета би трябвало да пише как се почиства, ако не - погледни съставките му, и ще измислим с какво да го изчистим. може и някоя и друга снимка да постнеш, щом си доволен от препарата. Иначе отиваш в първия магазин за перилни и почистващи препарати, и търсиш "обезмаслител" , има един много добър "MEGLIO" жълт. Има и български MEDIX.
Коментар
-
Sandeto написа:Една ролка кухненска хартия и здраво търкане за да обезмаслиш повърхността... после с препарат за прозорци и гюдерия.... и накрая пак с хартията.Истината е някъде там!
Коментар
-
земаш малко от рода на циф, ама да не е абразивно, че драска. аз примерно се сещам за едно за килими лелеле как пере тва, на медикс зелено шише. цифа ще го махне 100%, но ще надере джама. може да пробваш да го разтвориш във вода.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Има препарат който се казва "Meglio" той ще сътвори чудото В опаковка като на препарат за прозорци е, но е със жълто съдържание. Това е ОБЕЗМАСЛИТЕЛ премахва почти всичко. С него се мият двигателите на колите. Пръскаш с него после пръскаш с препарата за прозорци или вода и си готов. УспехFiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Ето това е препарата, много е ефективен отвън, то и в Указанията му пише, че е за външно ползване, ама българска му работа....за момент си помислих, че вътре няма да ми се изпотяват стъклата , ако ги намажа....не се сетих първо да намажа някое странично стъкло и да видя резултата Благодаря за съветите...ще си купя първо тоя Медикс, ако свърши работа, добре, ако не , ще се предприемат по-сериозни меркиИстината е някъде там!
Коментар
-
nanio написа:ogi28b , съжалявам не изчетох поста ти докрай Yellow_Flash_Colorz_PDT_50BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
както и да е, наздраве по тоя повод мисля и аз да взема от този търтъл вакс, сигурен съм че някога стъклата ми са обработвани с нещоподобно, защото при дъжд капката не се размазваше по стъклото, и бяха супер, но с времето ефекта отслабна значително. понеже едно шише ще стигне за повече от 1 кола, сигурен съм , ако ми остане, може някой колега да го използва също. Ще пиша за резултатите.
Коментар
-
ogi28b написа:както и да е, наздраве по тоя повод мисля и аз да взема от този търтъл вакс, сигурен съм че някога стъклата ми са обработвани с нещоподобно, защото при дъжд капката не се размазваше по стъклото, и бяха супер, но с времето ефекта отслабна значително. понеже едно шише ще стигне за повече от 1 кола, сигурен съм , ако ми остане, може някой колега да го използва също. Ще пиша за резултатите.Истината е някъде там!
Коментар
-
Има и друг начин да гоните водата от съклата. Преди няколко години когато за първи път пастирвах кола, изцапах прозореца. Пастирах го и вода не се задържаше. Има някои пасти които нямат този ефект. Аз го постигам с паста на 3М 2-ри номер със силикон в нея.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
аз мацах ламарината с тази на търтъл вакс дето е в опаковка, подобна на тест-гел-веро за съдове Определено има ефект, но пише че не трябва да се пипа по стъклата с нея. Пише и че ефекта е 1-годишен, но за почти 3 месеца почти изчезна. Вече водата не остава на цяла капка в/у покрива и капака, ами си се разстича като олио. А на стъклата - някои добри препарати за чистачки имат същия ефект, наблюдавам го с текущата течност - там където минават перата, остава на капки водата при дъжд, а там където не са минавали си се разстича.
Коментар
-
Да и течността за чистачки е от значение. Относно пастирането силно/горещо преопръчвам пасти 3М!! Доста коли съм пастирал и пастирам и ефекта определно е WOW Тези пасти от рода на "Костенурката" не са най-удачния вариант. Те са предимно за нови кол. Те само придават блясък и създават подобие на защитен филм. На 3М пастите са точно 3 номера. 1-ви номер е АБРАЗИВ за много надраскана боя. Ако не се внимава може да ви се покаже шприца или кита. 2-ри номер е Гланц паста тя също заличава деруги но доста по дребни, не вреди на боята. Тя е най-добрия избор за пастиране. И 3-ти номер е "Финализираща" паста тя продава още малко блясък но основно създава защитен филм върху боята. Пастирането става с машина, но не тези от по 30лв вибромашини. Има други но там цента е солена не си струва за единично пастиране. Може да се пастира и с бормашина/дрелка с подходяща приставка и МНОГО внимание. Ако си пастирате колата и с 2-ри и 3-ти номер ефекта е гарантиран за 6 месеца. Ако ходите по-рядко на автомивка то ефекта ще е повече. П.С. Не съм дистрибутор и т.н на тези пасти 3М, просто съм пробвал почти всички възможни и от тези съм предоволен.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар