За окло 2 седмици ми се случи на три пъти при запалване на колата нещо силно да изпуква отпред в ляво. Само при студено палене. Колата е Fiat Brava 1.6 с газово - паленето се извършва на бензин и след вдигане на ~1000-2000 оборта превключва на газ. Нямаше никакви проблеми - нито вървеше по-малко нито нищо... Днес ми се случи за четвърти път да изпука така и като отворих капака елемента отбелязан с №5 на картинката се беше пръснал на парченца и стоеше само пластмасата в основата до напречната черта... Започна да мирише малко на газ и да свисти нещо от там докато е запалена колата. Та се питам как въобще се нарича това нещо което се ... изпари и не разбарх даже какво е. и за някой магазин/сервиз във Варна откъдето мога евентуално да си го закупя и приблизителна цена.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е това? Резонатор...?!?
Collapse
X
-
Баш резонатор е!Така е като си с конвенционална АГУ,нямаш сложени "кихалки",а предполагам също и ламбдаконтрол.Радвай се,че само резонатора е заминал,че иначе щеше да дадеш бая пари за ремонт.1. Оправи си газовата,за да не се повтаря.Сложи и минимум ламбдаконтрол,а би било и ТАП.2.Оправи си повредата със замяна на резонатора.Успех!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
Щом имаш газова тая пластмаса не ти трябва, обикновено там слагат такива "кихалки както каза колегата това е една клапа която се отваря само навън за да не смуче въздух от там но ако колата реши да"кихне" клапата се отваря и няма проблем, на първо време можеш да запушиш дупката с капачка от някакъв спрей с подходящ размер и да потърсиш такава клапа при някой газаджия евентуално, а причината да "киха" колата най вероятно е свещи или кабели не бързай да даваш луди пари за емулатори и контролери щото обикновената газова ще ти излезе колкото газов инжекцион което е подобрия вариант но не всеки може да задели пари за такъв. Аз съм минал вече окло 20х км с обикновено газово без емулатори, прекъсвачи на компа и т.н. само с добавка в бензина за чистене и нямам никакъв проблем колата е ’96 год.bravа jtd 105
Коментар
-
Благодаря за помощта. Като казахте свещи и... Другия проблем който има в мометнта е че като превключа на бензин (това стана горе-долу по същото време откакто взе да пук-а) и ми светва лампичката за свещите и работи малко кофти и тресе и пърка от ауспуха - може би някой от цилиндрите не работи. Ще се сменят кабелите и свещите май май. Но просто я карах на газ и... дано да не са големи пораженията p.s. Но как пък на газ нямаше проблеми а на бензин само... майстори, майстори...Peugeot 407 2.0 HDI
Коментар
-
TOSHIRO написа:Благодаря за помощта. Като казахте свещи и... Другия проблем който има в мометнта е че като превключа на бензин (това стана горе-долу по същото време откакто взе да пук-а) и ми светва лампичката за свещите и работи малко кофти и тресе и пърка от ауспуха - може би някой от цилиндрите не работи. Ще се сменят кабелите и свещите май май. Но просто я карах на газ и... дано да не са големи пораженията p.s. Но как пък на газ нямаше проблеми а на бензин само... майстори, майстори...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар