Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на бензин ви дават през зимния сезон фиатите ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    ilko-gd написа:
    Тук искам да подчертая един много важен момент, а именно работата на място поне за 3-4 минути. Така даже се пести гориво, а и колата загрява по-бързо......Едно е да работи на място с 1300 оборота, съвсем друга е веднага да тръгнеш и да работи на 2500-3000об. при една и съща температура на антифриза. После защо ми харчи 15/100, а сега де :D За това колеги загрявайте на място сутрин по 4-5 минути, нищо фатално няма да стане ако не тръгнете веднага.
    Имаше преди години една поредица "Съветите на Ники Лауда". В нея имаше специална глава за най-разпространените заблуди, една от които беше точно ползата от това колата да загрее на място. Според известният автомобилен ас за препоръчване е колата да се покара 1-2 минути на първа и втора предавка, вместо да се оставя да работи на място.Вярно е, че тази поредица е доста стара, но все пак ...
    Стара е но е точно така.Нищо ново няма да измислим.Всичко е измислено и няма тепърва да откриваме топлата вода.

Коментар

riiid написа:
      snake написа:
      ilko-gd написа:
      Тук искам да подчертая един много важен момент, а именно работата на място поне за 3-4 минути. Така даже се пести гориво, а и колата загрява по-бързо......Едно е да работи на място с 1300 оборота, съвсем друга е веднага да тръгнеш и да работи на 2500-3000об. при една и съща температура на антифриза. После защо ми харчи 15/100, а сега де :D За това колеги загрявайте на място сутрин по 4-5 минути, нищо фатално няма да стане ако не тръгнете веднага.
      Имаше преди години една поредица "Съветите на Ники Лауда". В нея имаше специална глава за най-разпространените заблуди, една от които беше точно ползата от това колата да загрее на място. Според известният автомобилен ас за препоръчване е колата да се покара 1-2 минути на първа и втора предавка, вместо да се оставя да работи на място.Вярно е, че тази поредица е доста стара, но все пак ...
      Стара е но е точно така.Нищо ново няма да измислим.Всичко е измислено и няма тепърва да откриваме топлата вода.
      Да може и така. Малко на 1-ва и 2-ра на ниски обороти. Всичко зависи от движението, сутрин в 7 часа ще ви чакам на опашката зад мен, а аз ще си карам с 10км/ч :D
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
        riiid написа:
        snake написа:
        ilko-gd написа:
        Да може и така. Малко на 1-ва и 2-ра на ниски обороти. Всичко зависи от движението, сутрин в 7 часа ще ви чакам на опашката зад мен, а аз ще си карам с 10км/ч :D
        А на село може да се включва и на по-горни предавки.

Коментар

riiid написа:
          А на село може да се включва и на по-горни предавки.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

При мен 14-15л/100 градско.Не я карам под 3000 оборота.
            -Има ли курви,попита Жоро Италианеца.
            -Рускини!Отговори Бесния.Тази вечер ще шибаме Великия Съветски Съюз!

FIAT BRAVO HGT 2.0 20V-147k.c.

Коментар

Здравейте, предполагам, че Ники Лауда е казал в Италия да не се "оставя " колата да работи на празни обороти, но я да го видим в България през зимата....колата се е "удървила" през нощта, а запали и тръгни.Аз лично си я оставям да поработи на място, през това време чистя стъкла от лед/всички/ и др.Тръгвам си спокойно, защото след пряката буквално влизам в ""джаза" на софийският трафик.
              ARGENTA2.5, UNO 1.1, UNO 1.3

Коментар

здравейте, при мен пък дава разход около 12 на 100с около 1л на 100 повече от топлите месеци
                Bravo 1.6 16V

Коментар

Аз не съм забелязала много голяма разлика винаги ми гори 9-10/100
                  http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Може да ви се стори парадоксално, но вчера завърших редовната си месечна обиколка, която е около 700 км, и ми даде драстично по-нисък разход. Обяснявам си го със значително по-бавното и внимателно каране,заради зимните условия. Първоначално бях настроен, че точно заради зимата, ще ми глътне повече бензин, но - точно обратното. Тъй като това беше първият сериозно зимен месец от двете зими, в които имам колата - то миналата зима нямаше сняг. За тези обиколки винаги пълня резервоара догоре, винаги на една и съща бензиностанция и като завърша пътуването, лампата ми светва. Сега, не само че не светна, а и е на втората черта, като се има предвид, че в едно дунавско село закъсахме с колегите на един заледен баир и поне 2 литра са отишли, докато успеем да изгазим обратно. Аз карам винаги на възможно най-високата предавка, за разлика от колегата по-горе, който казва, че под 3000 оборота не слиза. За градското съм писал в един друг пост, че е на ръба на десетака. Успех!
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

BEX---GT написа:
                      GTipo написа:
                      При мен е страшно. 18л на 100км...всяка седмица, сега минавам над 100км на седмица градско и е кофти.Е да, настъпвам я, но чак пък толкоз...Утре отивам на газаджия, дано направи нещо.
                      дидиииии на един приятел Х5, 4.4 бензин, 286к.с. дава 18-20, сменяй фиата за сравнение, на майка ми полото 1.4мпи дава около 9,5-10 зимата, а тя кара бавно и внимателно, в една лента
                      Днес съм при газаджията. До скоро разхода си беше нормален. Като прочетох малко мненията...аз съм и с по-високи гуми от нормалното. На 100 май с 2-3км е разликата. Вчера засякох че съм минал 115 с 18 л. Но пак не съм доволен.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

12/100

Аз съм с Брава 1.6, 103 коня и гори 12/100 градско зимата студена, но много зависи в София от маршрута и задръстванията. Мисля, че е нормално лятото ще видим. Извънградско пада чуствително.
                        Brava 103HP
                        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

HRISTON написа:
                          Здравейте, предполагам, че Ники Лауда е казал в Италия да не се "оставя " колата да работи на празни обороти, но я да го видим в България през зимата....колата се е "удървила" през нощта, а запали и тръгни.Аз лично си я оставям да поработи на място, през това време чистя стъкла от лед/всички/ и др.Тръгвам си спокойно, защото след пряката буквално влизам в ""джаза" на софийският трафик.
                          Едва ли Никлаус (Ники) Лауда не знае какво е зима, като се има предвид, че е австриец .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Карам Пунто 1.2 mpi, 75 кончета и ми дава градско към 10/100, ама си го покарвам тъй лекинко с гуми по светофарите, ако го кроткам повече може и на 8.5 да падне ама на, тежък крак. Извън градско към 6/100 със 100/130 км/ч.
                            Fiat Punto

Коментар

GTipo написа:
                              Днес съм при газаджията. До скоро разхода си беше нормален. Като прочетох малко мненията...аз съм и с по-високи гуми от нормалното. На 100 май с 2-3км е разликата. Вчера засякох че съм минал 115 с 18 л. Но пак не съм доволен.
                              Кажи PLS, ако ти намерят някакъв проблем за това, че изведнъж ти е скочил разходът. И при мен точно така стана. До един момент пролетта си беше на ред всичко и изведнъж, от 14 не можах да падна повече. Говоря градско естествено Много мерси предварително
                              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast
                              ----------------------------
                              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

За да не пускам нова тема, ще пиша в тази.Значи газовата ми е направена така, че пали винаги на бензин и при достигане на определени обороти превключва на газ. Оборотите на превключване съм забелязал, че зависят от температурата - при топъл двигател превключването е почти веднага със самото палене, а при студен двигател трябва да се вдигнат високи обороти или да позагрее малко. Това дотук добре.Значи преди десетина дни ходих до Смолян, и за да нямам проблеми по пътя освен пълната бутилка газ (която няколко пъти допълвах) сложих и 30 л бензин (половин резервоар). От тогава съм минал 1000 км, при сложени 120 лв за газ. На бензин не съм карал, а лампата ми за бензина вече мига. Това означава, че в резервоара има само 10 литра бензин.Питам - дали е нормално това (да фръкнат 20 литра бензин само от палене и малко работене на място, докато загрее - за около 20-25 паленета (т.е. по литър на всяко палене !!!) или съм за сервиз?!? Ако имаше спукана тръба за бензина вероятно щях да забележа (пък може и да не мога...). Или клапана , който трябва да спира бензина като карам на газ изпуска?

Коментар

Working...
                                X