Предстои ми да направя експеримент, резултатите от който предварително ме плашат и затова искам да съм подготвен :D .Ще засека разхода на мареата по сравнително достоверния изпитан метод: зареждане на бензин до капачката на резервоара, изминаване поне на 200 км. градско и пак зареждане до горе. След това същия експеримент и с извънградско. Моята кола я карам в момента почти само на градско и то най-често на къси разстояния 2-3 км, което е доста неблагоприятно за разхода и подозирам, че в момента е много висок.Каталожните данни за разхода ги знам. Интересуват ме най-вече реалните наблюдения на колеги с двигател 1.8 16V 113 к.с. за разхода през този сезон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв разход на бензин ви дават през зимния сезон фиатите ?
Collapse
X
-
Хейде де, колеги. Номера на колата си криете, разхода си криете, няма да ви източат бензина като си кажете разхода .Сериозно, ще помоля колегите с бензинови двигатели да споделят впечатления от разхода в момента. Дори двигателите и автомобилите да не са като моя.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
В градски условия с парно и т.н. ми дава 10-11, а извънградско 9-10. Тва е положението. Става въпрос за BRAVA 1.6, 16v. Предполагам, че и начина на каране има значение, а и степента на задръстването в което карам. Живея зад "Св.Седмочисленици" и често се налага да правя по няколко кръгчета около "попа" в час пик, търсейки място за паркиране. По време на това обикаляне почти забравям, че колата има повече от две предавки...
Коментар
-
Stoyo написа:Мойта Брава харчи около 10/100 градско и около 6/100 извънградскоTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Само няма да се плашите: През седмицата сутрин и вечер по около 1.5 км + 5-10мин. подгряване преди да тръгна да се стопли за детето. Събота и Неделя малко повече. При този градски режим разхода лятото е 12-14, а зимата 16-18 на сто. Почти всяка седмица пътувам извънградско и разхода е около7-7.5 на сто.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
1.2 16V на бензградско 9-10, стигал съм и до 12, с мнооого мъки лятото съм падал на 8вчера на извънгградско за 500 км. разхода беше 6.7. От тези 500км, 100 км карах със 160км/ч (по магистралата). 40км изкачване по път със много сняг и коловози (на 2-ра). Останалите километри скорост м/у 80 и 140 км/ч с постоянни изпреварвания. Общо взето на извънградско (до 120 км/ч) е много икономична, ама в града яко бърка в джоба.Fiat Bravo 80 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар