Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осветление на заден номер на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Осветление на заден номер на Браво

Двете лампи над задния номер не светят.Не успях да ги демонтирам,защото пречи поставката под номера.Някой имал ли е подобен проблем?Едва ли са изгоряли и двете едновременно.Кабелите между капака и купето изглеждат здрави.
    Octavia RS
    Evo 10-служебната играчка.

ако са като на Бравата изобщо не е необходимо да бъркаш откъм номера - достъпът е от вътрешната страна на бронята. Крушката с фасунгата са на клипс - откачаш го и дърпаш

Коментар

Много лесно се свалят - клякаш зад колата, ако пластмасите са там, ги махаш с отвертка, и после само дърпаш.Същите крушки като за габаритите.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колега пиши дали си успял да ги демонтираш. Аз съм с тоя проблем след ремонт на задна броня. Кофтито е че подписах приемно-предавателния протокол преди да видя че подсветките не светят...
        Fiat Brava 1.6
        Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
        Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

И аз имах тоя проблем докато карах Браво Тъпаците дето монтират табелите в КАТ бяха монтирали номера плътно горе и се наложи да резна пластмасовата подставка на номера... Абе тъпня е...

Коментар

Аз имах точно същия проблем и той се решава по два начина.1. Отивиш в КАТ да ти свалят черната табела в която влиза номера с около 4см надолу.(Ще се покажат два много грозни правоъгълника )Така ще могат да се извадят щипките.Иначе трябва да ги усукваш за да ги извадиш и в 95% от случаите пластмасата се чупи.2.Другия начин е незаконен и малко играчка но пък не си губиш деня в КАТ.Нита който ти държи номера за бронята се реже.Остава главата на нита и част от тялото които се лепят за номера с лепило за метал. Така тъй наречения болт стои за пред куките но всъщност задния номер може да се маха като предния.Махаш номера черната табела се държи на 2 или 4 малки видии ,сваляш и нея и след това се вадят крушките.Това са решенията които са изпитани и действат безотказно.Ти решаваш кой от вариантите порече ти харесва.Успех.

Коментар

Дупките ги видях преди да монтират номера.Че няма да ходя в КАТ ми е ясно.Ще пусна една бургия на нита,за да го махна и после ще го лепна с нещо.Или ще му сложа друг нит,на който най-културно ще пилна главата,за да изглежда *оригиналдъ* Ще пиша за резултата.
              Octavia RS

Коментар

Както ти казаха колегите, лягаш под колата и бъркаш под бронята. Като напипаш къде се намират фасунките, леко завърташ и дърпаш на горе и излиза фасунката с крушката. Става за 1 минута. Монтирането също е лесно. Леко натискане и завъртане. А крушката е 5 W 12 V. Аз сменях едната миналата седмица и както и при вас рег. номер пречи.
                Space Star 1.9 DID

Коментар

По принцип нита се реже с ножовка която се завира между бронята и черната табела.Ножовката я омотай с тиксо за да не одереш бронята и само отгоре 5 см остават колкото да отрежеш нита.Не знам с пробиване дали става.

Коментар

Аз пък си свалих номера. Нита изобщо не беше хванал за бронята.
                    Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Не виждам никакъв смисъл да се маха номера, да се режат нитове и т.н. след като може да се извадят тия крушки от вътрешната страна на бронята.
                      Space Star 1.9 DID

Коментар

На Бравото съм ходил в сервиз на ФИАТ да питам: Не може ли да се измисли нещо понеже познавам майстора. Излиза, че не знаят 2 крушки да сменят а ?Ако ставаше отвътре щяха да вдигнат колата с подемника, а нямаше да правим гимнастика. И не ми казвай, че майстора нищо не разбира защото, ако някой има някакъв сложен проблем само там се ходи.

Коментар

lubobg написа:
                          На Бравото съм ходил в сервиз на ФИАТ да питам: Не може ли да се измисли нещо понеже познавам майстора. Излиза, че не знаят 2 крушки да сменят а ?Ако ставаше отвътре щяха да вдигнат колата с подемника, а нямаше да правим гимнастика. И не ми казвай, че майстора нищо не разбира защото, ако някой има някакъв сложен проблем само там се ходи.
                          вярвай на когото искаш. но преди да се захващаш с рязане - понаведи се и погледни зад бронята и ще видиш, че всякакво рязане,местене на номера, изтърбушване и.т.н е излишно. пък колата си я твоя, щом ти иде отвътре режи, пили, ...аз казвам само, че моите крушки ги сменям без подобни ексцесии - е не е приятно да се завираш под колата, но щом върши работа?

Коментар

Няма абсолютно никакво значение, дали номерата са хванати с нит или не!!!Нитовете се слагат като гаранция, някой да не открадне номерата - или поне да му е по трудно

Коментар

Смених най-накрая двете лампи.Наложи се да смъкна номера.Не става с бъркане зад бронята.Като натиснах леко с отверката между бронята и пластмасата,нита на номера изскочи заедно с него.
                              Octavia RS

Коментар

Working...
                              X