От както времето стана студено ми прави впечатление, че излиза много пара от ауспуха, гледам че и на някои други коли излиза пара, но не в такива количества, моето браво прави пара като за сауна, това нормално ли е според вас ? П.П Колата е браво HGT...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много пара излиза от ауспуха, нормално ли е ?
Collapse
X
-
Колега, HGT-то не е ли с двигател с вътрешно горене, каква пара? Майтапя се. Нека обединим темите с тази на колегата Гама. И при мен пуши - не като запаля, а след минута-две. После се оправя. Но и други пушат и май е нормално.Забелязах, че като имаше мъгла, беше просто ужас - всички пушеха като парни локомотиви.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
теоретично по време на мъгла влажността на въздуха е 100 % или близо до. Това значи много много трудно поемане на влагата от въздуха, в повечето случаи - никакво. Когато е слънчево, влага в отработените газове пак има, но те много по-лесно се усвояват от въздуха, и колата като че ли не пуши. При мъгла - яко пушек.... а също и това което казва nanio - 100% вярно. духнете във фризера - същия ефект.
Коментар
-
KrAs написа:Мене пък по светофарите ме настига "парата" даже се чудя по някое време да не съм се запалил и това при температура 3-4 градуса.Lancia Lybra 2,4JTD '03
Фиат Браво 1.9TD75 '97
Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex
Коментар
-
ами и според мен е нормално, още повече ако генерацията е наред и при мен е така. като е студена колата направо капки падат. на няколкп пъти лекичко подушвам отзад и не мирише нито на неизгоряла газ нито цапа като "на масло". та мисля, че е нормално все пак на ГАЗ водата в изпаренията е повечко от на бензин. иначе когато е +10-15 градуса пуши смао като е студена колата, а като загрее спира. но сега зимата си пуши непрекъснато. особенно на студен двигателФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
И аз съм с метан и мен ме изпреварва а тези дни като имаше мъгла направо да не говорим! С две думи и аз бях там и аз приказвах. :D||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Мдам... и аз преди време се бях уплашил дали нямам проядена гарнитура на блока и да "похапва" антифриз колата и да го "пуши" през ауспуха... Още повече ми се засилваше безпокойството като гледах, че на другите коли например парата доста по-малко от мойта или направо липсва. Самоуспокоявах се, че на тези дето липсва пара да са без газова... но пък гледах, че и на бакшишите не им пушеха кюнците, пък моя пуфкаше яко...Най-накрая стигнах до извода, че това колко ще пуфка пара отзад, освен естесвено от температурата и влажността силно зависи и от еждневния интензитет на каране... какво имам предвид - ако една кола се кара по 5-10км сутрин (до работа) и още 5-10 вечер (до вкъщи), като не се виси много-много по задръстванията, зимно време се събира вода от конденза в задното гърне. Затова понякога виждаме как от ауспусите на някои коли направо си тече вода. Т.е. когато изминаваното разстояние на един път е малко, парата от изгарянето на пропан-бутана се кондензира от студения ауспух в задното гърне и си се събира там.... съответно гърнето натежава от 10-15кг на 30-ина кг и почват да се късат ластици (тампони) на ауспуха. Резултата е - в студено време освен парата от изгорелите газове, почва помалко да се изпарява и водата в задното гърне.Има ли изход? Амииии.... преди време едно приятелче го каза, но тогава не се бях замислял над тези проблеми --> 1-2 малки дупчици в задното гърне от долната страна да си се стича водицата на воля... Естествено това си носи другите негативи - тези дупчици доста по-бързо ще се превърнат в дупчища... но пък и да си возите 10-15 литра вода в задното гърне също не е особено здравословно за ауспуха и не се знае кое ще му еме бамата по-бързо.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар