като дам газ първо една такава се зачудва, какво може да е това понякога има и придърпванеколата е бваво 1.4...На празен ход и при ряко подаване на газа..като че ли прекъва някои цилиндър илисе забавя реагирането на ECU.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак проблем с фиата
Collapse
X
-
Re: Пак проблем с фиата
mitkosoft написа:като дам газ първо една такава се зачудва, какво може да е това понякога има и придърпванеколата е бваво 1.4...На празен ход и при ряко подаване на газа..като че ли прекъва някои цилиндър илисе забавя реагирането на ECU.Bravo HGT 2001
Коментар
-
имам газова проблема с придърпването го има само на бензин а треперенето като форсирам и освобося от скорост го има и на двете горива една такава колата все едно на 3 цилиндъра бачка.дали не е от потенциометара на дросела щото преди ми го чистиха щото има6е износване на пиститеFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:имам газова проблема с придърпването го има само на бензин а треперенето като форсирам и освобося от скорост го има и на двете горива една такава колата все едно на 3 цилиндъра бачка.дали не е от потенциометара на дросела щото преди ми го чистиха щото има6е износване на пиститеBravo HGT 2001
Коментар
-
да 1.4 е мотора няма никакви емулатори но няма грешки в компютъра понеже 2 пъти съм я карал на диагностика и нищо не изкарва... на газ като настъпвам като стигне 4000 оборота и не иска повече а ако продължа да натискам почва да придърпва и да се дави а на бенз придърпва в 1000-1500 оборота. според мене е от ТПС щото ако има прекъсната писта и сигурно е прекъсната на дадени обороти и като натискам педала и като мине оттам четеца и става нещоFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:да 1.4 е мотора няма никакви емулатори но няма грешки в компютъра понеже 2 пъти съм я карал на диагностика и нищо не изкарва... на газ като настъпвам като стигне 4000 оборота и не иска повече а ако продължа да натискам почва да придърпва и да се дави а на бенз придърпва в 1000-1500 оборота. според мене е от ТПС щото ако има прекъсната писта и сигурно е прекъсната на дадени обороти и като натискам педала и като мине оттам четеца и става нещоBravo HGT 2001
Коментар
-
deadairplane
-
проблемът на бензин който описваш за придърпването и замислянто е от зацапани дюзи. и при мен го има, но от един сервиз ме предупредиха, че за този проблем има 3 причини:1. запушен бензинов филтър2. намален дебит на бензиновата помпа (поради дефек или нещо друго)3. зацапани дюзии ми препоръчаха някаква добавка но не помна вече каква. и да се покара колата 200-300 км на безин и се оправялно но аз си карам предимно на газ и за това не съм правил процедурата с добавката.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар