Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мими нещо се разпуши...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мими нещо се разпуши...

Тази вечер след повече от час градско шофиране на един паркинг ми направи впечатление, че колата нещо много пуши. При подаване на газ от ауспуха излиза гъст бял пушек. Честно казано се уплаших... Държа да отбележа, че нивото на антифриза си е нормално. В казанчето няма мазни петна, а антифриза си е с нормален цвят (може би е леко мътен). В нивото на маслото няма промяна. По таблото нищо не е светело, а колата си пали и върви нормално. Досега не съм забелязал стрелката за температурата да е отишла по нагоре от средата. Температурата навън беше около 6° - 7°.Жена ми каза, че ставам прекалено параноичен, но аз съм длъжен да попитам за мнения. Утре преди обяд ще се позаровя под капака и искам съвет за какво да гледам. Благодаря!
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

загрял си гърнетата и конденза в тях се изпарява - нормално е при студено време и градско каране недей ровичка - от опит ти го казвам
    fiat coupe 1.8 16v

Коментар

Проблема е по-сериозен от колкото си мислихме. Пушека е бял, но при подаване на газ ставал сив каза майстора. Това пък говорило не само за гарнитурата на главата, но и за нещо по-сериозно... Днес на студена кола антифриза беше намалял от max на min, пи положение, че преди една седмица долях.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

И аз нещо взех да доливам много често, гарнитурата на главата я сменях лятото.Пробвай като загрее хубаво колата и няма конденз да сложиш някаква хартийка до ауспуха и някой да дава газ. Ако пръска и е мазно сигурно е антифриз. Иначе в това влажно време може пак да пръска ама капки вода. А ако си доливал на загряла кола да знаеш, че поне 2-3см пада нивото като изстине двигателя.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Утре на срещата ще търся мнение от колегите, преди да предприема каквото и да е.Ще се видим там
          Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

gamma написа:
            Проблема е по-сериозен от колкото си мислихме. Пушека е бял, но при подаване на газ ставал сив каза майстора. Това пък говорило не само за гарнитурата на главата, но и за нещо по-сериозно... Днес на студена кола антифриза беше намалял от max на min, пи положение, че преди една седмица долях.
            проверявай си всични течности само сутрин на студен двигател. специално антифриза доста се разширява при загряване.
            FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

gamma написа:
              колега аз имах същия проблем ,след около месец лутане по маистори накрая се оказа ,че главата беше пукната между клапаните(но това се вижда само на снимка)
              На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Коментар

Реших да карам докато не гръмне нещо. Б@х му майката, всеки различно казва. Мога ли всеки път да нашивам едни пари за майстори и всичко да си е по старо му? Вече го изядох такъв Колата не прегрява, нищо не свети по таблото, няма масло в антифриза, нито антифриз в маслото, не духа от капачките... Колата ще си пуши, аз ще си доливам и така
                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Аз доливах антифриз всяка седмица по 300 милилитра, проблема се оказа много лек теч от радиаторчето на парното, проблема се отстрани със сипване на добавка за спиране на течове. Провери си за такъв теч, а за другия проблем нямам отговор и при мен пушека е бял, но от ауспуха излиза само конденз, пожелавам ти скоро да разрешиш проблема (ако има такъв) успех
                  Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Виж откъде ти тече антифриз - смени си гумените маркучи Остави какво казват майсторите. Всички коли зимата изкарват конденз през ауспуха...

Коментар

Working...
                    X