Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможен ли е режим "Резерва"...!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Възможно е да са измислили и такъв режим,но при мене имам чувството, че е обратното. Светне ли резервата бензина изчезва много бързо.

Коментар

Ако има такъв режим не трябва ли да са го описали в книжката на колата? Все пак собственика трябва да е наясно с тия особености.
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
        Ако има такъв режим не трябва ли да са го описали в книжката на колата? Все пак собственика трябва да е наясно с тия особености.
        Би трябвало да, но не е описан, поне при Фиат Крома- новият.

Коментар

абе какъв режим кви пет лева просто остават най-големите мизерий, а и всмуква и малко въздух от това е проблема.

Коментар

Marea Bipower написа:
            Кромата, прави същото, светне ли резервата- все едно карам ЗАЗ, казаха, че има режим резерва в който колата пести 25% гориво по този начин, този режим може и да се изключи, но само в сервиз.
            няма такова нещо при пазен и при пълен резервоар колата харчи еднакво. не влиза в никакви аварийни режими. просто резервата светва точно на 7 л. нормално е да мине 50 км. да не казвам малко повечко.
            FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Има си такава функция...онзи ден пътувах от Габрово за Варна и тръгнах на малко преди резервата, с идеята в Търново да заредя.....след Дряново резервата светна в движение на 5-та и колата на секундата промени динамика и всичко.....предполагам е автоматизиран процес, защото буквално със светването на лампата колата увяхна. Най явно е рязкото падане на оборотите след отмяна на газта.....така че за мен експеримента го доказа...отделен въпрос е защо не е описано някъде в книжката, вероятно за да не знаем и да не разчитаме на тази опция, мислейки си че гори малко и айдееее..........и другото, което пропуснах да ви кажа - при светване на резерва, трипа променя всички показатели за горивото на -------....чертички... заредих в Търново и колата си литна...

Коментар

Авео написа:
                Има си такава функция...онзи ден пътувах от Габрово за Варна и тръгнах на малко преди резервата, с идеята в Търново да заредя.....след Дряново резервата светна в движение на 5-та и колата на секундата промени динамика и всичко.....предполагам е автоматизиран процес, защото буквално със светването на лампата колата увяхна. Най явно е рязкото падане на оборотите след отмяна на газта.....така че за мен експеримента го доказа...отделен въпрос е защо не е описано някъде в книжката, вероятно за да не знаем и да не разчитаме на тази опция, мислейки си че гори малко и айдееее..........и другото, което пропуснах да ви кажа - при светване на резерва, трипа променя всички показатели за горивото на -------....чертички... заредих в Търново и колата си литна...
                внушението е голяма работа
                FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Ето ви идея - слагате едно ц-к ключе и си имате "икономичен" и "спортен" режим.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

zombaiko написа:
                    Marea Bipower написа:
                    Кромата, прави същото, светне ли резервата- все едно карам ЗАС, казаха, че има режим резерва в който колата пести 25% гориво по този начин, този режим може и да се изключи, но само в сервиз.
                    няма такова нещо при пазен и при пълен резервоар колата харчи еднакво. не влиза в никакви аварийни режими. просто резервата ссетва точно на 7л. нормалано е да мине 50км. да не казвам малко повечко.
                    При моят разход от 5.5/100 колко км. казваш, че ще мина със резервата от 7л.???
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                      zombaiko написа:
                      Marea Bipower написа:
                      Кромата, прави същото, светне ли резервата- все едно карам ЗАС, казаха, че има режим резерва в който колата пести 25% гориво по този начин, този режим може и да се изключи, но само в сервиз.
                      няма такова нещо при пазен и при пълен резервоар колата харчи еднакво. не влиза в никакви аварийни режими. просто резервата ссетва точно на 7л. нормалано е да мине 50км. да не казвам малко повечко.
                      При моят разход от 5.5/100 колко км. казваш, че ще мина със резервата от 7л???
                      127 км., ако не можеш сам са си ги сметнеш, но не бих ти препоръчал да пробваш :D .
                      FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

zombaiko написа:
                        Авео написа:
                        внушението е голяма работа
                        От твоя страна внушение, от моя - опит....

Коментар

спора е безсмислен :D !!! щом нещо не го пише в ръководството на потребителя значи................ а това едва ли са го пропуснали.
                          FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Имам богат опит с ръководствата, особено за нещо серийно като мобилен телефон и/или лек автомобил. Ако е преведено - в повечето случаи се превежда за цялата серия и/или всички разновидности на модела. Един модел може да го има, а друг не. И понеже в моето ръководство пише, че имам подгрев на седалките - ти ми кажи, вярно ли е или не. А аз ще ти кажа как е в действителност. За справка - FIAT Marea Weekend HLX, 1.9JTD, 02.2000г.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              Имам богат опит с ръководствата, особено за нещо серийно като мобилен телефон и/или лек автомобил. Ако е преведено - в повечето случаи се превежда за цялата серия и/или всички разновидности на модела. Един модел може да го има, а друг не. И понеже в моето ръководство пише, че имам подгрев на седалките - ти ми кажи, вярно ли е или не. А аз ще ти кажа как е в действителност. За справка - FIAT Marea Weekend HLX, 1.9JTD, 02.2000г.
                              предполагам че нямаш даже съм сигурен. в ръководсвота са описани всички възможни екстри за модела без значение дали ги има или не когато си поръчваш колата казваш какво искаш и какво не. ти случайно да имаш някаква екстра и тя да не е описана в ръководството.
                              FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Авео написа:
                                при светване на резерва, трипа променя всички показатели за горивото на -------....чертички... заредих в Търново и колата си литна...
                                При мен чертички се появяват само на "километри с оставащото гориво". Всичко останало: моментен разход, среден разход и.т.н. си брои. Вероятно, като му останат 2-3 литра в резервоара не може да ги прецени точно и тетака.
                                Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                                X