Привет колеги,от известно време наблюдавам странно поведение на колата, когато светне резервата. До сега ми се случва два пъти, но общо взето зареждах веднага и си мислих че ми се струва само. Тази сутрин обаче нямаше ток в бензиджииницата, на която зареждам, та се наложи да карам цял ден на резерва.......и вече съм почти убеден, че при светване на резервата, колата влиза в някакъв странен режим на работа, може би "икономичен"....не знам. Колата няма мощност, мудна е, много бързо спадат оборотите след махане на крака от газта, от там и при смяна на скорости подскача.....преди час заредих и возията и динамиката и се възстановиха. Въпросът е че не съм чувал за подобен режим на работа на колата, горивото си е едно, не е и на свършване, защото днес само в града минах към 50 километра и не изгасна никъде.....Чували ли сте преди подобно нещо, случвало ли ви се е и нормално ли е това.....Мерси предварително за коментарите...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможен ли е режим "Резерва"...!!!
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
deadairplane
-
дали е оффтопик или спам... не знам, ама като бях малък играех на една игра Settlers 2, на нея имаш 1 основен непреходен ресурс: дърво. когато запасите от дърво намалееха, се включваше Emergency State или нещо такова, в този момент се преустановява използването на дърво по всички други строежи, докато не си построиш: 1. къщичка за засаждане на дървета, 2. къщичка на дървар, и 3. дъскорезница, за да можеш да получиш нови ресурси. Напълно реално е и при колите да са измислили нещо подобно - икономичен режим, с цел да изминеш максимално разстояние с малко гориво.
Коментар
-
deadairplane написа:riiid написа:Не ми се вярва да има значение дали караш с пълен резервоар или на резерва.По-скоро бих го свързал с вода или някакви утайки в резервоара.
Коментар
-
А мойто браво като намалее бензина надига муцуна и почва да се оглежда за бензиностанция ха хаха. Тази Линеа, ако за нея става въпрос няма ли такива режими на работа икономично спортно и.т.н., ако ги няма според мен няма как да влезе в такъв режим щото, ако има не би трябвало да се влключва само като влезе в резервата, ами би трябвало да има и бутон да можеш да си го включиш този икономичен режим когато ти скимне.bravа jtd 105
Коментар
-
Явор Митев
krasisk написа:А мойто браво като намалее бензина надига муцуна и почва да се оглежда за бензиностанция ха хаха. Тази линеа ако за нея става въпрос няма ли такива режими на работа икономично спортно и т н ако ги няма според мен няма как да влезе в такъв режим щото ако има не би трябвало да се влключва само като влезе в резервата ами би трябвало да има и бутон да можеш да си го влключиш този икономичен режим когато ти скимне.
Коментар
-
Колеги, не се чудете - има такъв режим! За сега съм го видял само при дизелите и то по случайност разбрах за него! Служебните коли са ни Рено и при един профилактичен преглед в сервиза им попаднах на много интересна история. На чисто нов Меган при монтирането на алармата "майстора" прекъснал някаква жица, която в последствие се оказала жицата за нивото на нафтата в резервоара! Не се усетил в първия момент и пуснал клиента да си ходи. Всичко става рано сутринта. Нашия хуква за София с чисто новата кола и вечерта се връща с кутия бонбони и ухилен до ушите! Майсторите мигат на парцали а той обяснява, как повече от 90 км не можал да вдигне по магистралата, че колата не вървяла, но за сметка на това му дала разход Пловдив - София и обратно средно около 3,2л. /100 км.Оказа се, че колата е влезнала в авариен режим именно поради информацията за малко гориво в резервоара и този режим е супер икономичен! Това е станало преди година и нещо, така, че не се чудете при Линеата също да възможно! Поздрави!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Ами то тогава всички които е имат тази екстра ще карат хем спортно хем икономично Доколкото при мен не съм усетил разлика когато съм на резерва или поне не съм обърнал внимание , то в такъв момент мислиш да не вземи да ти изгасни колата някъде та после с тубите - смяххх ( пък и тук никъде по бензиностанциите не разрешават наливане в туби ), но ще е наблюдавам да видя!Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
Škoda Fabia / 1.9 TDI /
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар