Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

в охладителната система се създава налягане при ФИАТ ТИПО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

в охладителната система се създава налягане при ФИАТ ТИПО

При загрят двигател след спиране от капачката на изравнителния резервоар изтича известно количество охлаждаща течност - 200 - 300 милилитра и след изстиване спира Датчикът за температурата се държи нормално в смисъл че температурата се регулира около 90 градуса,вентилаторът също се включва и изключва нормалноВъпросът е че се губи охлаждаща течност а се страхувам и от прегряванеПитам също така и каква би могла да бъде причината

Това твърдение ли е или въпрос?
    Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

Коментар

Re: в охладителната система се създава налягане при ФИАТ ТИП

dimnes написа:
      При загрят двигател след спиране от капачката на изравнителния резервоар изтича известно количество охлаждаща течност - 200 - 300 милилитра и след изстиване спира Датчикът за температурата се държи нормално в смисъл че температурата се регулира около 90 градуса,вентилаторът също се включва и изключва нормалноВъпросът е че се губи охлаждаща течност а се страхувам и от прегряванеПитам също така и каква би могла да бъде причината
      Налягане е нормално да се получава. Течноста сама ли си изтича или е отворена капачката2 Или е спукана? Щото при нормални условия на би трябвало нищо да тече. На мен примерно ми сълзи от самия радиатор, ама за това съм си виновен аз.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

При студен двигател ако е нормално нивото в разширителното казанче би трябвало да не се вдига много при загряване.По принцип при затопляне се получава разширение но ако е здрава капачката би трябвало да няма изхвърляне.При изтиване се получава вакуум и течноста се връща обратно.
        АЛ.ПЕТРОВ
        FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

Както казва sacho при достигане на температура и водата и антифриза се разширяват и е нормално да се вдигне нивото на течността. Ако при отваряне на капачката обаче излизат балончета и водата прилива и после спира има вероятност гарнитурата на главата да е продухана и да духа в цилиндрите или към охлаждащите канали което е по вероятното при тебе. Аз това мога да кажа и дано да не е това защото ще се наложе ремонт.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Ако е така което е напълно възможно ще се наложи сваляне на главата и подмяна на гарнитурата.Бих те посъветвал преди монтажа на новата ако се стигне до там да я наложите върху старата и да сравните всичко дали съвпада по отвори и диаметър на отворите.Успех
            АЛ.ПЕТРОВ
            FIAT PUNTO 1.2 8V

Коментар

А и е добре също да се закара главата да се провери дали тя не е пукната или крива и ако е крива да се земе да се шлаифа защото няма да легне хубаво върху гарнитурата.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

а може просто да ти е кофти капачката и да си препълнил системата повече от нормалното и при разширение естествено търси от някъде да избие направи нивото до минимума или много малко отгоре при студен мотор и виж пак ли ще е така ако да значи най вероятно гарнитура
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Коментар

При загрят двигател след спиране от капачката на изравнителния резервоар изтича известно количество охлаждаща течност - 200 - 300 милилитра и след изстиване спира
                    Предполагам, че всичко по автомобила ти е наред и проблема, така както казва иmariobg, е в капачката. Смени я и мисля, че проблема ще се реши.След като по време на работа не ти изтича течност, то след спиране на мотора, спира и циркулацията, а температурата и налягането се покачват.

Коментар

Споделям мнението за препълнено казанче или развалена капачка.
                      Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                      Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                      BlueStorm transforms . . .
                      . . . !!!

Коментар

Налягане в охладителната система

Не съм спец ама имах същия проблем с Пунто 1.1. Всичко започна от сълзящ радиатор. Тръгнах на дълъг път с идеята да доливам. В един момент започна да избликва под налягане по същия начин. Капачката си е в ред, но мисля че в охладителната система е влезнал въздух. Той се разширява по-бързо при нагряване. Кофти е, че охладителната течност спира да циркулира и двигателя прегрява. За това си мисля, че на първо място трябва да си обезвъздушиш системата. На мен този пропуск ми струва смяна на гарнитура на главата. Най-простия начин да провериш дали охладителната течност циркулира е да си пуснеш парното в купето. Ако работи - ОК. Ако гарнитурата е отишла - лесно се разбира - при запален двигател в течността бълбукат мехурчета или направо изригва като гейзер.

Коментар

Re: Налягане в охладителната система

alex_ent написа:
                          Не съм спец ама имах същия проблем с Пунто 1.1. Всичко започна от сълзящ радиатор. Тръгнах на дълъг път с идеята да доливам. В един момент започна да избликва под налягане по същия начин. Капачката си е в ред, но мисля че в охладителната система е влезнал въздух. Той се разширява по-бързо при нагряване. Кофти е, че охладителната течност спира да циркулира и двигателя прегрява. За това си мисля, че на първо място трябва да си обезвъздушиш системата. На мен този пропуск ми струва смяна на гарнитура на главата. Най-простия начин да провериш дали охладителната течност циркулира е да си пуснеш парното в купето. Ако работи - ОК. Ако гарнитурата е отишла - лесно се разбира - при запален двигател в течността бълбукат мехурчета или направо изригва като гейзер.
                          По принцип не се ли създава налягане в казанчето? Щото ако току що съм изгасил колата ии реша да развия капачката почва да съска при мен но не изригва. И на двете коли ми е така, това си е нормално, нали?
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Естествено е че е нормално. Все пак течността търпи някакво разширение при което се покачва нивото на течността а капачката ако не се лажа изпуска налягане по високо от 1,1. За това винаги като развие6 капачката изсъсква малко. Е ако я отвориш и ти измие очите става лошава работа

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Working...
                            X