При загрят двигател след спиране от капачката на изравнителния резервоар изтича известно количество охлаждаща течност - 200 - 300 милилитра и след изстиване спира Датчикът за температурата се държи нормално в смисъл че температурата се регулира около 90 градуса,вентилаторът също се включва и изключва нормалноВъпросът е че се губи охлаждаща течност а се страхувам и от прегряванеПитам също така и каква би могла да бъде причината
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
в охладителната система се създава налягане при ФИАТ ТИПО
Collapse
X
-
Re: в охладителната система се създава налягане при ФИАТ ТИП
dimnes написа:При загрят двигател след спиране от капачката на изравнителния резервоар изтича известно количество охлаждаща течност - 200 - 300 милилитра и след изстиване спира Датчикът за температурата се държи нормално в смисъл че температурата се регулира около 90 градуса,вентилаторът също се включва и изключва нормалноВъпросът е че се губи охлаждаща течност а се страхувам и от прегряванеПитам също така и каква би могла да бъде причинатаСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
При студен двигател ако е нормално нивото в разширителното казанче би трябвало да не се вдига много при загряване.По принцип при затопляне се получава разширение но ако е здрава капачката би трябвало да няма изхвърляне.При изтиване се получава вакуум и течноста се връща обратно.АЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
Както казва sacho при достигане на температура и водата и антифриза се разширяват и е нормално да се вдигне нивото на течността. Ако при отваряне на капачката обаче излизат балончета и водата прилива и после спира има вероятност гарнитурата на главата да е продухана и да духа в цилиндрите или към охлаждащите канали което е по вероятното при тебе. Аз това мога да кажа и дано да не е това защото ще се наложе ремонт.
Коментар
-
а може просто да ти е кофти капачката и да си препълнил системата повече от нормалното и при разширение естествено търси от някъде да избие направи нивото до минимума или много малко отгоре при студен мотор и виж пак ли ще е така ако да значи най вероятно гарнитураTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
mariobg
-
При загрят двигател след спиране от капачката на изравнителния резервоар изтича известно количество охлаждаща течност - 200 - 300 милилитра и след изстиване спира
Коментар
-
Налягане в охладителната система
Не съм спец ама имах същия проблем с Пунто 1.1. Всичко започна от сълзящ радиатор. Тръгнах на дълъг път с идеята да доливам. В един момент започна да избликва под налягане по същия начин. Капачката си е в ред, но мисля че в охладителната система е влезнал въздух. Той се разширява по-бързо при нагряване. Кофти е, че охладителната течност спира да циркулира и двигателя прегрява. За това си мисля, че на първо място трябва да си обезвъздушиш системата. На мен този пропуск ми струва смяна на гарнитура на главата. Най-простия начин да провериш дали охладителната течност циркулира е да си пуснеш парното в купето. Ако работи - ОК. Ако гарнитурата е отишла - лесно се разбира - при запален двигател в течността бълбукат мехурчета или направо изригва като гейзер.
Коментар
-
Re: Налягане в охладителната система
alex_ent написа:Не съм спец ама имах същия проблем с Пунто 1.1. Всичко започна от сълзящ радиатор. Тръгнах на дълъг път с идеята да доливам. В един момент започна да избликва под налягане по същия начин. Капачката си е в ред, но мисля че в охладителната система е влезнал въздух. Той се разширява по-бързо при нагряване. Кофти е, че охладителната течност спира да циркулира и двигателя прегрява. За това си мисля, че на първо място трябва да си обезвъздушиш системата. На мен този пропуск ми струва смяна на гарнитура на главата. Най-простия начин да провериш дали охладителната течност циркулира е да си пуснеш парното в купето. Ако работи - ОК. Ако гарнитурата е отишла - лесно се разбира - при запален двигател в течността бълбукат мехурчета или направо изригва като гейзер.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар