Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа в скоростната кутия?Колко ще ми излезе?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло да сложа в скоростната кутия?Колко ще ми излезе?

Здравейте, колеги! Искам да сменя маслото в скоростната кутия, защото от известно време се усеща един дискомфорт при включване на първа, втора и трета. Ту се включват добре, ту не се! Сменихме помпата на съединителя и от тогава тези магарии, но въпреки това съм решил да сменя маслото на скоростната кутия, защото съм сигурен че не е сменяно изобщо от както е купена. Пък и да елиминирам това съмнение. Само че се нуждая от съвета ви. Какво да бъде малсото, колко литра поема и какви пари ще ми вземат за труд (приблизително) и съответно колко пари ще струва маслото. А също така и мога ли да объркам нещо или е стандартна процедура и няма нужда нищо да знам предварително.Благодаря ви!
    Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

купуваш 2х1лт - към 16-18лв литъра тутела за твоя двигател гледаш да е (който знае и е сменял да каже) тва е майсторите ти го сменят и ще ти остане малко масло
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
      купуваш 2х1лт - към 16-18лв литъра тутела за твоя двигател гледаш да е (който знае и е сменял да каже) тва е майсторите ти го сменят и ще ти остане малко масло
      Да, така пише и в Хайнес и Портер наръчниците обаче мен ме издразни пасажа който си цитирал и ти:TutelaНищо против маслото, обаче препоръките трябва да бъдат за спецификации на маслото а не производител.От една страна по този повод, от друга че и аз би следвало да направя същото с моето масло в скоростите,зарових се в един руски фиат-бук.Та там попаднах на следното:
      Смазка:Тип/спецификация смазки - Трансмиссионное масло, вязкость SAE 80, API GL4 (Duckhams Hypoid 80)Заправочный объем - 1.4 л
      Така вече е по-добре, поне за мен.Дали ще бъде тутела, кастрол, арал, мотул, или каквото друго се сетя няма никакво, ама никакво значение
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Тука не са чували за Тутела. Казват да си сложа Мобил. То добро ли е и ще имам ли проблеми ако си сложа такова масло? Също така по каталог казаха,че трябва да е синтетично W75-90. Един пък каза, че натуралното било по-добро. Съвсем се обърках вече.
        Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

Синтетичното масло е пъти по добро от минералното и с течение на времето си променя много по бавно характеристиките в сравнение с минералното. Вжно е маслото което сложиш да е синтетично, да не е фалшиво и да е някакво по известна марка.
          Alfa Romeo 156 1,8 TS

Коментар

tsanibaytchev написа:
            Тука не са чували за Тутела. Казват да си сложа Мобил. То добро ли е и ще имам ли проблеми ако си сложа такова масло? Също така по каталог казаха,че трябва да е синтетично W75-90. Един пък каза, че натуралното било по-добро. Съвсем се обърках вече.
            Колега дават го по каталога да покрива по API GL-5 75w90. Да,аз също съм с такъв Мобил(напълно синтетичен Mobilube 1 SHC 75w90) и мога да ти кажа че скоростите влизат осезателно по-добре отколкото с минералното.Кутията ти събира 2л.
            Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Задължително сложи пълна синтетика. Вярно ,че е малко скъпо, но пък ти гарнтира дълга и безпроблемна работа на скоростната кутия. Много важно е да си вземеш маслото от място в което продават масла с гарантиран произход.Аз лично ползвам Valvoline SynPower и съм доволен.
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Казах тутела ,че за италянките селения и тутела се препоръчват ,иначе въпрос на избор е какво да си вземе и както колегата по горе каза да гледа да не е менте!
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Selenia Tutela Car ZC75 Synth GL-4 75W-90 синт. Това е твоето масло...
                  Fiat Brava 1.4 12V '98
                  Alfa Romeo 1.6 t.s. '00

Коментар

Каква му е цената на това масло?
                    FIAT PUNTO 55 SX
                    FORZA ITALIA

Коментар

Преди месец някъде го взех за 16 лв. литъра.
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Къде ли изчезна поста на Моко?Моко@От три години карам с масло на Приста в скоростната кутия.Скоростите влизат нормално и при -10 и при+30.Доволен съм от маслото(е,че не е Тутела или Селения не ме бърка-нали ск. кутия работи добре).
                        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

jtt_sl написа:
                          Selenia Tutela Car ZC75 Synth GL-4 75W-90 синт. Това е твоето масло...
                          ТОЧНО ТАКОВА Е - http://www.flrussia.com/oleje/auto_p....htmПреди около 6 месеца го смених моето. 2литра, цената беше 14-15лв/л , смяната я правих в сервиз - струваше 5лв. След смяната скоростите влизат осезаемо по-лесно и меко!
                          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                          Среден разход на газ

Коментар

А за Брава 1.9Д пак такова ли трябва да се сложи?
                            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                              А за Брава 1.9Д пак такова ли трябва да се сложи?
                              ДА! 2 литра.
                              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                              Среден разход на газ

Коментар

Working...
                              X