Здравейте, колеги! Искам да сменя маслото в скоростната кутия, защото от известно време се усеща един дискомфорт при включване на първа, втора и трета. Ту се включват добре, ту не се! Сменихме помпата на съединителя и от тогава тези магарии, но въпреки това съм решил да сменя маслото на скоростната кутия, защото съм сигурен че не е сменяно изобщо от както е купена. Пък и да елиминирам това съмнение. Само че се нуждая от съвета ви. Какво да бъде малсото, колко литра поема и какви пари ще ми вземат за труд (приблизително) и съответно колко пари ще струва маслото. А също така и мога ли да объркам нещо или е стандартна процедура и няма нужда нищо да знам предварително.Благодаря ви!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да сложа в скоростната кутия?Колко ще ми излезе?
Collapse
X
-
nasty написа:купуваш 2х1лт - към 16-18лв литъра тутела за твоя двигател гледаш да е (който знае и е сменял да каже) тва е майсторите ти го сменят и ще ти остане малко маслоСмазка:Тип/спецификация смазки - Трансмиссионное масло, вязкость SAE 80, API GL4 (Duckhams Hypoid 80)Заправочный объем - 1.4 лI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
tsanibaytchev написа:Тука не са чували за Тутела. Казват да си сложа Мобил. То добро ли е и ще имам ли проблеми ако си сложа такова масло? Също така по каталог казаха,че трябва да е синтетично W75-90. Един пък каза, че натуралното било по-добро. Съвсем се обърках вече.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Задължително сложи пълна синтетика. Вярно ,че е малко скъпо, но пък ти гарнтира дълга и безпроблемна работа на скоростната кутия. Много важно е да си вземеш маслото от място в което продават масла с гарантиран произход.Аз лично ползвам Valvoline SynPower и съм доволен.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
jtt_sl написа:Selenia Tutela Car ZC75 Synth GL-4 75W-90 синт. Това е твоето масло...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар