Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Таблото мига при празен ход-оправено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Таблото мига при празен ход-оправено

От вчера забелязах че на празен ход, трептят светлините по таблото-дори и на смукач като е т.е високи обороти го прави-като е на скорост го няма това трептене.Някакви съвети.Измерване на зареждането-сваляне на алтернатора-смяна на реле-50 лв,труд 20 лв-и всичко си е на мястото.
    Марея 1,8 16V

Имам съмнения за износени четки на алтернатора.След още малко пробег ако ти светне индикацията на таблото за зареждането на акумулатора ще е точно това.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да кажа че акумулатора ми се скапа на два пъти през студеното и трябваше да го зареждам.
      Марея 1,8 16V

Коментар

eman написа:
        Да кажа че акумулатора ми се скапа на два пъти през студеното и трябваше да го зареждам.
        акумулатора или не се зарежда добре, или е пътник
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

току що измерихме зареждането-казаха нормално 14,0 V. а наблюдавам че мигането не е постоянно.
          Марея 1,8 16V

Коментар

провери си масите на таблото. обикновено клеясват точно това е резултатът. при мен беше тръгнала да се прецаква буксичката за масата на таблото, която незнайно защо се намира зад единият от фаровете. след подмяна на въпросната и почистване на другата част от контакта и проблеммът при мен изчезна.УСПЕХ !!!
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing,зад кой фар се намира въпросната маса,че да я проверя?Това поне мога да направя засега,защото оня ден някакъв ми е вкарал левия калник под вратата ,та засега мога да я отварям на една педя само
              Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Колеги, въпреки че си заредих акумолатора продължават да ми трептят светлините и лампичките по таблото. Тази за зареждането не свети.Имам усещането, че на по-високи обороти май изчезва трептенето.Моля, помогнете със съвети!
                Марея 1,8 16V

Коментар

Пробил/прекъснал диод в плочката на стабилизатора. Същото се получава от не-добре контактуващи четки или силно замърсен колектор.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Ewing написа:
                    провери си масите на таблото. обикновено клеясват точно това е резултатът. при мен беше тръгнала да се прецаква буксичката за масата на таблото, която незнайно защо се намира зад единият от фаровете. след подмяна на въпросната и почистване на другата част от контакта и проблеммът при мен изчезна.УСПЕХ !!!
                    Колега къде викаш е въпросната маса,защото зад левия(на водача), има едно много тънко кабелче(жълто)което се мандахерца там отпред но не знам от къде се е откачило!Пуснах тема за това да ме светнат колегите къде са масите ама Гледам караш Темпра ако е това от подписа все още деТа ако си запознат пиши тук или на лични!
                    now. BMW E39 523i '98 170hp
                    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

При мен на минусовия кабел има розетка,която е захваната с болт за гредата.Намира се точно под бобината,намерих я лесно благодарение на Ewing.Явно тази розетка осигурява масата на купето,но може да има и още някъде.
                      Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

При мен това въпросното кабелче е в шлаука, която пък влиза в един дебел гофриран маркуч и отива назад към купето!Въпросното кабелче е между акумулатора и кутията на въздушния филтър и виси до маншона на фара...но от къде е откачен всъщност Yellow_Flash_Colorz_PDT_14

Коментар

dimmX: не помня моето какъв цвят беше, но мисля че е черно. утре ще погледна и ще кажа. виждам че при теб е ТИПО и не знам дали няма ралика в разположението точно на тези малки детайли по колата. иначе е точно там където lu40 е казал. и от там излизат повечето маси за купето. при мен беше от това проблемът и за сега е оправиха нещата. Казвам "за сега" за да не дърпам дявола за опашката все пак
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                            dimmX: не помня моето какъв цвят беше, но мисля че е черно. утре ще погледна и ще кажа. виждам че при теб е ТИПО и не знам дали няма ралика в разположението точно на тези малки детайли по колата. иначе е точно там където lu40 е казал. и от там излизат повечето маси за купето. при мен беше от това проблемът и за сега е оправиха нещата. Казвам "за сега" за да не дърпам дявола за опашката все пак
                            Ще чакам!

Коментар

Проблем ли е да се кара така....и докога.....или трябва сваляне на алтернатора.
                              Марея 1,8 16V

Коментар

Working...
                              X