Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата на акумулатора !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата на акумулатора !

Какви може да са причините да светне лампата на акумулатора на таблото !Пали и си има нормално ток ,премерих релето зарежда си нормално !!Никакви проблеми с работата надвигателя и т.н.Някакви идеи на първо четене да имате или да записвам час във Ванто !p.s.идея си нямам къде другаде може да получа качествена диагностика !
    фиатче Браво 2.0

На мен ми светеше като едната клема почти ми се беше скъсала (беше от тея оловните).
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Бях чел за сервиз на "Бош", някъде в Модерно предградие. Може и тук да съм го срещал...Били добри, но взимали малко скъпо...И моята лампа светеше, че и затова се разрових, после угасна и оттогава нищо...
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
      Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
      Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Re: Лампата на акумулатора !

tomazo написа:
        Какви може да са причините да светне лампата на акумулатора на таблото !Пали и си има нормално ток ,премерих релето зарежда си нормално !!Никакви проблеми с работата надвигателя и т.н.Някакви идеи на първо четене да имате или да записвам час във Ванто !p.s.идея си нямам къде другаде може да получа качествена диагностика !
        Как го провери релето и какво имаш предвид под нормално зареждане?Ако акумулатора ти е читав колата ще ти работи известно време и без да го зарежда динамото.Като начало провери ремъка да не ти е хлабав.

Коментар

Re: Лампата на акумулатора !

riiid написа:
          tomazo написа:
          Как го провери релето и какво имаш предвид под нормално зареждане?Ако акумулатора ти е читав колата ще ти работи известно време и без да го зарежда динамото.Като начало провери ремъка да не ти е хлабав.
          еми с мултицет как !! ,аз да не мислиш ,че много разбирам днес му позатегнах клемите и не свети ремъка не е хлабав ! p.s.ама тъй или иначе съм решил да ходя на диагностика !
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Може да са се износили четките и тогава започва да присветва. Дори вечерно време, при износени четки се вижда едно бледо светене на индикаторната лампа на таблото! Та ка че моя съвет е проври ги и тях.
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD
            Porsche 944 S2
            http://www.valmcrae.snimka.bg/
            http://vbox7.com/user:val_mcrae
            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

сам

първо виж възбудителната да не се е откачила,2 да не се е опряла или замасила някаде,3ако не зарежда сваляне и разглобяване ако не са четките с релето е статор(на мен два пъти ми е горял)ако ти се струва по лесно има морги в който срещу стария алтернатор и 25 30 давт работещ
              karam fiat 1992 tempra karburator
              0889340995

Коментар

Същия проблем го има Типото на сина-леко свети лампата на акумулатора/на таблото/.Преди месец купих нов акумулатор Бош и закарах колата в сервиз за заверка на гаранцията.Замериха зареждането-ОК.Човека погледна таблото да види километража и забеляза светенето на лампата,тъй-като колата още работеше.Учуди се,пак мери зареждането и накрая отсече-карай спокойно,някой диод скоро ще сдаде багажа.Та в крайна сметка и аз не разбрах коя е причината-генератора и сега си зарежда,а лампата си свети леко.
                PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Working...
                X