nanio написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостата - преди и след смяната!
Collapse
X
-
noriaga написа:nanio написа:И колко ти е паднал разхода след смяна на термостат-а?П.С. На километража ти найстина ли пише 46980км !?!?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
noriaga написа:...След едноседмично засичане на разхода градско в София мога да кажа, че след смяната на термостата разхода падна с 2/100. Преди смяната беше 12/100 сега падна на 10/100 при каране по абсолютно един и същ маршрут и по един и същ начин.
Коментар
-
Re: Термостата - преди и след смяната!
noriaga написа:Коментара мисля, че е излишен. Двете снимки са преди и след смяната на термостатаTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ами пак там ще си стои. Именно в това е смисъла на термостата. Той е един вид автоматичен кран, който се отваря повече с нарастване на температурата. Сега зимата е съвсем леко отворен и циркулацията през радиатора е много по-малка отколкото през лятото. Лятно време се отваря повече (например за 1.4 е напълно отворен при 101 градуса) и така мотора се охлажда най-вече чрез радиатора, доколкото зимата поради ниските температури има сериозен топлообмен на самият мотор и за това радиатора се използва по-малко - всичко се регулира автоматично така да се каже от термостата.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
deadairplane
-
noriaga написа:Ами като дойде лятото ще видим. За сега термостата работи супер. А и първата степен ми се включва на време, така че не мисля че ще има проблем ако работи коректно термостатаFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Лятото при запецнал отворен термостат, само веднъж стрелката наближи последната бяла черта, при работа на място с включен климатик. Трябва да се отчете и факта, че тогава реостата за първата степен на вентилатора беше повреден, а втората включи по-късно. Не мисля, че ще има проблеми в жегите.
Коментар
-
Re: Термостата - преди и след смяната!
noriaga написа:Коментара мисля, че е излишен. Двете снимки са преди и след смяната на термостата
Коментар
-
dimmX написа:marto_gp всичко ти е ок с показанието, нема се плашиш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар