Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростите май

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    donnna написа:
    А Форд Ескорт/Фокус, карал ли си?
    и това нещо написано на първи пост във Фиат-форум....добре дошъл Heruvim!!!
    Добре заварил! :D Не се юркайте, от две седмици чета всичко във форума, защото съм решил да си купувам Фиат Мареа Уикенд 1,9 JTD, много ми харесва, но сега се запознавам с тънките неща. Досега карам Рено 19 и там страдам от хорските предрасъдъци за френските коли така, че съм свикнал. Въпроса е само да е запазена колата. С Реното имах голям късмет, но ще навърши 18 г и трябва да се разделяме. Иначе не разбирам с какво ви раздразни моят пост все пак, освирквам Форда за лошата задна и на Ескорта и на Фокуса са същите хъркащи скорости. И на мен са ми служебни. , но се отнасям с голямо внимание към тях и въпреки вскичко не вкючват добре.Поздрави.

    Коментар


      #17
      Я по-добре не бързай с купуването на съединител! Провери си масълцето/става лесно с десния показалец/ , прасни му една добавка на STP/18 лв./, междудругото от която съм мнооого доволен, и тогава виж как са нещата...
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
      Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
      Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

      Коментар


        #18
        При мен имаше подобен проблем. При тръгване тресе и не можеше да влезе лоста . Даже имах случай в който лоста ззашепваше в първа след дълго каране в задръствания и не можеш да го върнеш. Единствения начин бе да изключа колата и да изчачкам известно време да изтине. Маслото беше ОК на пробката.Накрая я вкарах в един сервиз и свалих скоростната кутия . Когато отвориха момчетата първия капак където са зъбните колела за 5-та скорост и източиха маслото намериха един -пластмасов иглен лагер . Той беше на парчета в цялото масло имаше стужки и пластмаса. Оказа се ,че предишния собственик е напълнил масло но не е оправил проблема. Лагера струваше 12лв реонта с маслото 160 . Сега всички шумове от скоростната кутия но тресенето при тъгване остана .Замислям се за съединител. Спеоред мен смени си маслото - източи го и виж дали не мирише на нагар , И чак тогава мисли какво да правиш.АЗ нямах пари за да отворят блока на 1-2-3-4 скорост щяха да ми вземат още поне 150лв. Колкото ще ти излезе кутия на старо.

        Коментар

        Working...
        X