Гледам бензина пада пак от днес, а газта не знам ще се задържи ли, и се чудех дали да не мина на бензин малко - онзи ден карах така - колата верно върви далеч по-добре, направо състезател станах, а нали съм 1.4, на газ си е мъка - но сметките показват че за да е еднакво като цени, трябва градското на бензин да ми е 8.3, или поне близко до тази стойност за да си заслужава - ще пробвам да видя какъв разход ще даде, но се съмнявам да е 8-9 градскоВие какво мислите по темата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цени на газ и бензин?
Collapse
X
-
И каква излезе тази работа момчета?? Оказа се че аз съм най добре защото си подкарах Мерцедеса и в града защото с него не минавам 7л градско и то дизел.С Пунтото се убедих че както и да го галя в града каквото и да правя то разхода му стига до 10л бензин.От 1993 съм на дизелови коли и съм бил много доволен от тях.Сега с това Пунто бензиново нещо ми се уби куража.Че аз имах Застава Юго и никога в града не съм минавал 5л. и никога на път не съм се плашил че мога да закъсам.Сега като я гледам тази електроника и като чета какво пишете за някакви датчици контролери и какво ли не още то угасне ли на път там и оставаш.Верно Пунтото ми е хубаво с всички гъделчета казано по вашему но много скъпичко ми излиза. Сега бих ви попитал нещо.Като го запаля сутрин имам усещането че ми мирише на бензин.Вдигам капака и оглеждам по двигателя и около него за теч но няма.Като отида отзад до аспуха там усещам като че ли бензина излиза с пушека недоизгорял и самия дим като че ли мирише на бензин.Като загрее хубаво колата вече не се усеща този мирис.Може би тук някъде имам проблем и от там да се качва разхода.Какво е вашето мнение и забелязвали ли сте това и при вас.С голямо уважение към всички КОЦЕВ Ловеч.
Коментар
-
Малко сметки...
Малко след като оставих Митко снощи, ми свъши газта... С 5.55 литра бях минал 40 км. Резход - 13.8. (Може би защото отвъртяхме съвсем винтовете с Килъра, и колата тръгна както никога Митко, да знаеш не вървеше така преди. )Това като се има предвид, че паля на газ, бензин не бях сипвал от 3 месеца. Сметката - за 100 км - 12.2 лвХайде, лятото ми е 10-12 градското, да речем че 2 литра зимата е нормално. Ако паля на бензин, разхода да се свали на 11-12 - но това включва 20 лв. бензин на 1000 км, т.е. + 2 лв на 100 км100 км - 12.5 - кажи речи същото.... Т.е. за какво да се хабя да превключвам, да сипвам бензин и т.н...Но....... Откак бензина е 1.20 от тази нощ.... а газта седи на -0.88-0.90,за 12.50 лв. ще сипя 10.4 бензин.... Дали ще гори толкова? Ще пробвам, сипах за 10 лв. 92 снощи от Темпо, и като привърши експеримента, ще ви кажа... Май извода засега е, че при тези цени е еднакво дали ще караш на газ или на бензин, а плюсовете са за бензина естествено като динамика....Само да си засека разхода на бензин. :D Говоря за градското, извън града ми харчи 7-8 пропан бутан, там ще си остана на газ.П.С. Интресно, близо 60 процента от клубарите карат на бензин, само 5 гласа за газта, като единия е моя...
Коментар
-
странно аз съм на Типо 1.8 16V и ми излиза разход на газ около 10 лева на 100 км. За съжаление колата не върви добре на бензин добре и сега в неделя я давам да я фикснат и на газ и бензин. Иначе съм фен на бензин но сега карам на газ, ирония на съдбата Този разход ми го дава извън градско - като средна скорост е към 140 по магистрала и брамчене по Родопски или планински патища като цяло.Mit®
Коментар
-
mit написа:странно аз съм на Типо 1.8 16V и ми излиза разход на газ около 10 лева на 100 км. За съжаление колата не върви добре на бензин добре и сега в неделя я давам да я фикснат и на газ и бензин. Иначе съм фен на бензин но сега карам на газ, ирония на съдбата Този разход ми го дава извън градско - като средна скорост е към 140 по магистрала и брамчене по Родопски или планински патища като цяло.
Коментар
-
не съм намалявал газта - на газ си върви добре и си поддържа добре е 180 км но гледам да не прекалявам. Проблема е когато е на ниски обороти на бензин - между 1 000 и 3000 оборота на бензин изобщо я няма, като са=ъм на газ нема проблеми никакви затова ще се кара на майстор. Да видим и този майстор препоръчаха ми го и ще го тествам и аз - дано е читав.Mit®
Коментар
-
Не мисля да минавам на газ ...
... Мотора ми е многоточков инжекцион и като ходих при едни "големи газаджии" ми развиха тезата че било много по-добре да си сложа инжекционна газова уредба, колко чини? - питам аз, - ами, глей ся, нема ти излезне повече от хилядаипетшестотин - и гледа влажно.Викам "приятна работа" и си тръгвам.ТА за сега ще я юря само на бензин, освен това извънградско разхода ми пада на 7 на сто, което за двигател със 105 коня си е доста прилично. Градско - твърда десетка на сто.Но за да си оправи харча човек може да си поправи свещите, кабелите, филтрите ...Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
-
mariobg
-
Аз си я карам само на бензин, комби ми е, и реших че ще ми мирише на газ така или иначе, а и много хора ми казаха че ще е по добре да не слагам газово.Наскоро на шела на магистрала тракия напълних резервоара догоре, долях си 7 литра в една туба, и след точно 100 км, допълних точно шест литра и 600 грама.....не вдигах повече от 110......мисля че за 1.6 това си е много добре, и затова газовото мисля да почака....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар