Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво може да се направи при пукнат блок

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Какво може да се направи при пукнат блок

    На един приятел му се губеше антифриза нещо и се оказа пукнат блок(м/у две тапи има малка пукнатина)Какво може да се направи? Кой е най удачния вариант освен тия препарати за спиране на течове?Много неприятна работа
    жега на буталата!!! Uno Turbo 1.4
    Каде отиваш може би?

    #2
    Единия вариант е да се завари което е доста рисковано щото може да се пукне повече и са малко истинските заварчици дето могат да го направят има си технология за да стане като трябва а другия вариант е да се залепи с метолопластик от сорта на поксипол и бизон Само че и там има предварителна подготовка трябва да се пробият с бургийка около 4-6 мм началото и края на пукнатината за да не може да продължи да се пука после може да се вдълбае навътре със флекс самата пукнатина за да има къде да се хване здраво лепилото зачистват се повърхностите до метален блясък върху който ще нанасяш лепилото лепиш чакаш 24 часа и пробваш дали е станало>Успеваемостта е голяма но не е 100%. Успех
    Alfa Romeo 156 1,8 TS

    Коментар


      #3
      Доколкото знам най-добре могат да ти го направят в някакъв унивеситет във Варна. Точно името не го знам. Имам един приятел с БМВ 2.7 бензин, някакво изпълнение за американския пазар. Пукна му се главата е така от нищо без да я прегрява. В цяла България имало само 2-3 такива БМВ-та и на старо не можал да намери. Първо я дал в Бургас да му я правят, още повече я омазали. После в тоя унивеститет във Варна с някакъв скенер я гледали първо и била цъфнала като роза, но я направили.Опс, забравих да кажа, че колежката с Хонда Сивик като и се пукна блока пак във Варна е ходила някъде. Може би и на същото място. Колегите от Варна да кажат най-добре.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

      Коментар


        #4
        Сергей във ТУ-то във Варна наистина е адски добър но е малко далече на колегата ако има желание мога да му дам телефона на един Чичо дето ги прави той се намира близо до Айтос едно село Пирне се казва той заваря блокове но по някой път ги отказва защото смята че не може да се справи със пукнатината. Та и двамата могат да ти свършат работа и цените им са приемливи а качеството на услугите високо.
        Alfa Romeo 156 1,8 TS

        Коментар


          #5
          Колега дай му телефона за този чичо тогава пък да видим какво ще се прави.А можеш ли да ми кажеш дали може да се завари без да се сваля блока(разбора се ако има място да работи човека)
          жега на буталата!!! Uno Turbo 1.4
          Каде отиваш може би?

          Коментар


            #6
            Доколкото знам не - блока трябва да се нагрее за да не се спука от заваряването - няма как да се нагрее докато е в колата.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

            Коментар


              #7
              Така е колегата е прав аз утре ще говоря с него и ще ти кажа окончателно как трябва да е подготвен блока за заварянето и ще ти дам телефона му, а ти все пак се замисли дали не може да се залепи щото това разглобяване и сглобяване на мотора не е много здравословно и евтино
              Alfa Romeo 156 1,8 TS

              Коментар


                #8
                Ако бях в това положение първо щях да помисля за някоя добавка за течове.Ако не стане с нея минавам на варианта лепене с течен метал или някакво лепило.Ама да свалям двигател който работи и му няма нищо и да го разкоствам до нула за някаква дребна пукнатина няма да стане.Ако ли пък се наложи в крайна сметка ще се замисля дали да не отделя малко средства за проверка и смяна на това онова по двигателя.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                Коментар


                  #9
                  TURBO_POWER написа:
                  Колега дай му телефона за този чичо тогава пък да видим какво ще се прави.А можеш ли да ми кажеш дали може да се завари без да се сваля блока(разбора се ако има място да работи човека)
                  колега говориох с тоя тип и ми каза ченяма да стане без сваляне на блока защото блока трябва да се загрее преди заварката до към 150-200 градуса и след заварката пак трябва да се топли и също трябва да е сух и отвътр да не оставатж шупли така че по добре пробвайте със ограниаването на пукнатината вдълбаване на пукнатината зачистване и лепене. Ако все пак решиш че искаш да за разглобяваш и заваряш 0889860833 Йовчо. Но както той ми каза дали може да се завари блока или не става ясно едва когато почне да се заваря.
                  Alfa Romeo 156 1,8 TS

                  Коментар


                    #10
                    Колега благодаря ти за съдеиствието Както казваш ти ще пробваме с лепене пък да видим може да държи Момчето ми каза че му е сложил добавка и теча СПРЯЛ (пускало много леко)та мисълта ми е пукнатината дали може да стане по голяма (при положение че пукнатината е между двете тапи)Какво е най-лошото което може да стане И има ли значение при какви обороти се кара колата с този проблем
                    жега на буталата!!! Uno Turbo 1.4
                    Каде отиваш може би?

                    Коментар

                    Working...
                    X