Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За автомата на чистачките на фиат браво.....не пръска вода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За автомата на чистачките на фиат браво.....не пръска вода

Имам проблем с автомата на чистачките на фиат браво, бихте ли ми казали от какво може да е. Изобщо не пръска вода и не мога да разбера на какво се дължи това.Заглавието на темата беше редактирано: Модераторски екип на fiat-bg.org

колега много лошо си написал поста. все едно да напишеш "имам проблем с колата, кажете ми..." . дай повече инфо: чува ли се звук на моторче, бушона беше здрав, нали? Пръскалките си проверил за запушване нали? Течността ти е зимна нали? и освен че е зимна, не е замръзнала нали? задната пръска ли ? ...... повече инфо и колкото по-подробно, толкова по-добре Добре дошъл, иначе

Коментар

чистачки на фиат браво

Да прав си :D. взех колата скоро и сега сменям всичко и ми направи впечатление че сипах специална течност за чистачки и работеше нормално и после стана нещо и сега не работи. Иначе моторчето се чува, че върти. Може и да се е запушил маркуча както казваш, а иначе и задната не пръска.

Коментар

отговор

Прегледай хубаво маркучите, защото може да са изкочили и да влиза вода някъде. При мен това се получава най-вече на задната пръскалка. И я разбрах, чак когато взе да тече вода в багажника.
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

Коментар

На мен на предните чистачки се беше развалило клапанчето, махнах го и изобщо не съм слагал ново, всичко си работи на 6.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

моторчето е едно и за предна и за задна, може би в самото него да има някакво запушване, малко е вероятно двата водопровода да се запушат едновременно но не е изключено! Пак да питам, нали поне 1/2 час след като колата е хубаво загряла, пробваш? зашото може да има заледяване на самата пръскалка на дупчиците, при мен всяка сутрин е така и не пръска, но после всичко е ок

Коментар

Провери за запушване на самите пръскалки и дали не са ти протекли клапанчетата.При Брава тези клапанчета се намират на следните места(предполагам че и на Браво са там).Едното е под тапицерията на капака на двигателя от страната на пасажера.Другото е от страната на водача,вътре в коша,зад акумулатора.С двама човека ще е най-лесно.При отворен капак единият гледа къде тече,а другият натиска на лостчето да пръска.Съмнявам се да не си налял менте течност и тя да е смляла тръгналите си и без това мембрани на клапанчетата.Провери това и пак кажи какво става.

Коментар

Погледни и тази тема!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=202461#202461
                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                Среден разход на газ

Коментар

сега проверих и за запушване по маркучите и няма,трябва да е проблема в прьскачките на капака,защото едната от тях беше (запекла)задрастила,отпуших я с карфица и вече тази прьскачка работи,но другата все още НЕ,мисля че и тя е запушена и за това не прьска,каде може да е запушването при тази праскалка?

Коментар

свали я и и направи цялостна профилактика, да си знаеш че е като нова като и свалиш маркуча, тамън ще видиш дали пръска вода от него, и ако да, значи проблема е точно в пръскалката . успех!

Коментар

утре ще си поиграя няма как

Коментар

vsi4ko e ok.avtomatite na chistachkite rabotqt ve4e.mersi

Коментар

Working...
                        X