Имам проблем с автомата на чистачките на фиат браво, бихте ли ми казали от какво може да е. Изобщо не пръска вода и не мога да разбера на какво се дължи това.Заглавието на темата беше редактирано: Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За автомата на чистачките на фиат браво.....не пръска вода
Collapse
X
-
колега много лошо си написал поста. все едно да напишеш "имам проблем с колата, кажете ми..." . дай повече инфо: чува ли се звук на моторче, бушона беше здрав, нали? Пръскалките си проверил за запушване нали? Течността ти е зимна нали? и освен че е зимна, не е замръзнала нали? задната пръска ли ? ...... повече инфо и колкото по-подробно, толкова по-добреДобре дошъл, иначе
-
чистачки на фиат браво
Да прав си :D. взех колата скоро и сега сменям всичко и ми направи впечатление че сипах специална течност за чистачки и работеше нормално и после стана нещо и сега не работи. Иначе моторчето се чува, че върти. Може и да се е запушил маркуча както казваш, а иначе и задната не пръска.
Коментар
-
моторчето е едно и за предна и за задна, може би в самото него да има някакво запушване, малко е вероятно двата водопровода да се запушат едновременно но не е изключено! Пак да питам, нали поне 1/2 час след като колата е хубаво загряла, пробваш? зашото може да има заледяване на самата пръскалка на дупчиците, при мен всяка сутрин е така и не пръска, но после всичко е ок
Коментар
-
Провери за запушване на самите пръскалки и дали не са ти протекли клапанчетата.При Брава тези клапанчета се намират на следните места(предполагам че и на Браво са там).Едното е под тапицерията на капака на двигателя от страната на пасажера.Другото е от страната на водача,вътре в коша,зад акумулатора.С двама човека ще е най-лесно.При отворен капак единият гледа къде тече,а другият натиска на лостчето да пръска.Съмнявам се да не си налял менте течност и тя да е смляла тръгналите си и без това мембрани на клапанчетата.Провери това и пак кажи какво става.
Коментар
-
-
сега проверих и за запушване по маркучите и няма,трябва да е проблема в прьскачките на капака,защото едната от тях беше (запекла)задрастила,отпуших я с карфица и вече тази прьскачка работи,но другата все още НЕ,мисля че и тя е запушена и за това не прьска,каде може да е запушването при тази праскалка?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар