Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация - в общината или данъчното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регистрация - в общината или данъчното

Здравейте преди почти месец си регистрирах колата в КАТ и ми казаха, че в срок до два месеца трябвало да я регистрирам в общината. Едни, пък ми каза в данъчното, та ако може да ми кажете къде точно да отида и какви документи трябва да нося.Кажете адреса, където трябва да отида, тъй като не знам нито къде е общината нито данъчното.От София съм знам само, че се води община "Триадица" тука дето живея.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

в общината! данъка който плащаш е местен. със сигурност ми искаха копие от договора, квитанция за платена местна такса, големия талон, декларация - образец, има я в нета, не съм сигурен дали ми искаха квитанция за платен данък от предишния собственик. май имаше още някви неща...

Коментар

ако не бъркам общините на мадрид и евлоги г. точно е общината
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

там е оборище. бъркаш ги.

Коментар

ogi28b написа:
          в общината! данъка който плащаш е местен. със сигурност ми искаха копие от договора, квитанция за платена местна такса, големия талон, декларация - образец, има я в нета, не съм сигурен дали ми искаха квитанция за платен данък от предишния собственик. май имаше още някви неща...
          Значи колата е нов внос, т.е. тва да стария данък отпада.а каква е тази местна такса? къде се плаща?И последно къде ми е общината? Някой ако има от моя район на София нека да каже
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

тя е такса 2% за това че си купил колата. плаща се по банков път, най-лесно, във всяка банка, + такса на самата банка за преводаЕто я общината ти

Коментар

Re: Регистрация - в общината или данъчното

infineon написа:
              Здравейте преди почти месец си регистрирах колата в КАТ и ми казаха, че в срок до два месеца трябвало да я регистрирам в общината. Едни, пък ми каза в данъчното, та ако може да ми кажете къде точно да отида и какви документи трябва да нося.
              Със сигурност трябва да отидеш и до данъчното (НАП) за да си платиш данъка за периода от датата на регистрация до края на годината в 2-месечен срок от регистрацията в КАТ! Иначе има глоба.
              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
              Среден разход на газ

Коментар

В НАП нямаш работа, когато си регистрираш личното МПС. Организацията, която събира местните данъци и такси (включително и данък МПС), е Общината и по-точно отдел (служба или както там се води) "Местни данъци и такси".
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                  В НАП нямаш работа, когато си регистрираш личното МПС. Организацията, която събира местните данъци и такси (включително и данък МПС), е Общината и по-точно отдел (служба или както там се води) "Местни данъци и такси".
                  АБСОЛЮТНО ВЯРНО! В бранша съм и затова твърда това.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Възможно е и да греша, ако има промяна от миналата година?! Аз миналата година, след като си купих колата и я регистрирах в КАТ, отидох до данъчното (НАП), където подадох една декларация и си платих данъка до края на годината за МПС-то. В общината до момента не съм ходил ... Става въпрос за община "Младост" в София.
                    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                    Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                      Възможно е и да греша, ако има промяна от миналата година?! Аз миналата година, след като си купих колата и я регистрирах в КАТ, отидох до данъчното (НАП), където подадох една декларация и си платих данъка до края на годината за МПС-то. В общината до момента не съм ходил ... Става въпрос за община "Младост" в София.
                      Наистина е така. Част от звената по местни данъци и такси (най-вече в София) през миналата година все още бяха в НАП. От тази година навсякъде вече администрирането на МДТ е в общините.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                      X