Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат CODE проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат CODE проблем

Прочетох доста теми, в които е описан проблем с постоянното светене на лапмата с ключето, но в никоя тема не видях идентичен случай с моя и евентуално решение на проблема. При мене досега лампата си изгасяше 2-3 секунди след като дам на контакт и само 1 път за повече от година, откак имам колата не ми е гаснала, но тогава просто извадих ключа и запалих пак и се оправи. Сега обаче при едно от поредните тръгвания миналата седмица постоянно ми свети ключа и угасва чак когато угася двигателя. Колата се държи по същия начин, не усещам никаква разлика - няма проблеми с паленето или нещо подобно. Притеснява ме по-скоро факта да не се появи такъв проблем в бъдеще или евентуално нещо по-голямо породоено от това. Моля дайте съвет - щом си работи колата проблем ли е да свети и евентуално какво мога да пробвам да направя за да се разреши проблема.Благодаря.

Ами щом свети и въпреки това палиш - вероятно нямаш имобилайзер - т.е. само лампата ти свети, но устройството липсва - явно е правило проблем на собственика преди теб ...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

код

карай така ако имаш проблем обади се може да се махне гледай акумулатора да е наред
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Между другото като стана въпрос за акумулатора се сетих че малко преди да се появи проблема се беше разредил много - в задръстване като трябваше да включи перката и чак таблото гаснеше. Възможно ли е това разреждане да го е прецакало ?

Коментар

Виж си хубаво и пристегни клемите на акумулатора. На мен така ми светеше често лампата като почти ми се беше скъсала едната клема.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

точно преди месец имах проблеми с клеймите на акумулатора и специално това е оправяно и са в перфектно състояние - първо имаше малко ВД40, после леко с вазелинче основата на конектора на акумулатора - сега светят като нови и няма проблеми с тоците. Както споменах единственото което се промени е, че бях забравил лапмата в купето и се беше поизтощил, само дето въпросния проблем се появи не веднага ами след като акумулатора се позареди. Не знам ако разкача акумулатора и пак го закача дали ще помогне.. ще взема да пробвам утре.

Коментар

точно преди месец имах проблеми с клеймите на акумулатора и специално това е оправяно и са в перфектно състояние - първо имаше малко ВД40, после леко с вазелинче основата на конектора на акумулатора - сега светят като нови и няма проблеми с тоците. Както споменах единственото което се промени е, че бях забравил лапмата в купето и се беше поизтощил, само дето въпросния проблем се появи не веднага ами след като акумулатора се позареди. Не знам ако разкача акумулатора и пак го закача дали ще помогне.. ще взема да пробвам утре.
              Здравей, колега.Преди няколко седмици и на мен за първи път откакто имам колата, вече една година, след контакт лампичката CODE не угасна. Проблема се повтори 2-3 пъти, но всичко това заради акумулатора. Бях го оставил почти без вода и напълно разреден. А акумулатор ако не го свалиш и заредиш изкуствено няма как да се оправи освен ако не отидеш до морето и се върнеш. Така поне ми каза майстора, който ми го замери и доля с дестилирана вода. Така че провери дали и ти имаш вода в клетките.
              Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

И при мен тая лампа ту гасне, ту не гасне. По принцип колата си пали без проблем и да не е угаснала лампата, ама понеже направо ще ми избоде очите като карам така, та всеки път като не ще да угасне докато е на контакт преди да запаля, вадя ключа и давам контакт отново и отново докато угасне. Абе тъпа работа..
                Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                X